Készült: 2019.10.20.22:19:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

178. ülésnap (2008.11.18.), 32. felszólalás
Felszólaló Dr. Simicskó István (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Hallgatva Korózs Lajos államtitkár úr expozéját és legutolsó gondolatait, amikor arra utalt, hogy az emberek számíthatnak a kormányra, arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a magyar katonák is a magyar állampolgárok körébe tartoznak. Szeretnének számítani a magyar kormányra.

Ennek megfelelően szeretném, ha az Országgyűlés elé benyújtott, T/6571/176-177-178. számon ismertté vált módosító javaslataimat támogatnák, amelyek többek között a magyar katonák illetményemeléséről, valamint a lakásépítés támogatásáról szólnak. Hiszen kiemelt feladat a magyar katonák élet- és szolgálati körülményeinek jobbítása, javítása. Azt hiszem, hogy a foglalkoztatáspolitika prioritásaira ki kell térni abban az esetben is, ha a magyar katonák megjelennek a munkaerőpiacon. Hiszen ma már professzionális haderőt építünk, és a munkaerőpiacon szükség van arra, hogy olyan versenyképes illetményekkel tudjon megjelenni a Magyar Honvédség, hogy vonzóvá tudja tenni ezen keresztül is a katonai életpályát. Ezért szükség van a magyar katonák illetményének emelésére.

Ezért kérném tisztelettel, hogy a költségvetési módosító javaslatomat támogassák az elkövetkezendő időszakban. Arra kérném önöket, hogy támogassák a lakásépítési támogatásra vonatkozó javaslatomat is. Meg kell mondjam, elég szégyenteljes, hogy 23 millió forint szerepel a honvédelmi költségvetésben előirányzatként a katonák lakásépítésére, ezt 500 millió forinttal szeretném bővíteni. Ezen kívül pedig a helikopter-fejlesztésre, amely NATO-prioritás is, szintén 4 milliárd forintos költségvetési növekedést szeretnék elérni; nyilván fejezeten belüli átcsoportosítással, hiszen szerintem ez a feladat ilyen módon megoldható lenne.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.
Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai