Készült: 2020.04.04.13:56:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

30. ülésnap (2010.09.14.), 168. felszólalás
Felszólaló Novák Előd (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend utáni felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:05


Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! - már ha lehet annak nevezni az itt maradt néhány képviselőt; vagy még inkább: mélyen tisztelt tévénézők vagy inkább internetezők, akik nyomon követik a felszólalásainkat.

A Kubatov Gábor, a Fidesz listavezetőjének szenvedélyes igazságbeszéde nyomán napvilágra került botrány a mai napig sem került orvoslásra. A kuruc.info által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Kubatov Gábor, a Fidesz kampányfőnöke és pártigazgatója balatonőszödi..., pardon, balatonszárszói beszédében elárulta, hogy Orbán Viktor és a teljes pártelnökség hozzájárulásával a Fidesz egy olyan országos adatbázist épített ki, amelyben mindenki pártszimpátiáját rögzítik. Ezt felhasználhatják majd támogatások osztásánál vagy éppen tisztogatásra a közalkalmazottaknál.

Kubatov Gábor az előző, első parlamenti ciklusában egyetlenegyszer szólalt fel. Minő érdekes, hogy épp arról beszélt, azt mondta, hogy "Május 26-án Balatonőszödön napvilágra került az igazság, amely javarészt szégyenteljes hazugságokról, a kormányzat által elkövetett, hazánk gazdaságát évekre visszavető trükkök százairól szólt, és hogy a kiszivárgott, de titokban elmondott, államférfihoz méltatlan őszödi beszéd után hogyan és milyen módon sietett a média a kormányfő segítségére."

(18.00)

Ezt mondta Kubatov Gábor előző ciklusának egyetlen beszédében, és úgy tűnik, hogy a Fidesz eldugta azóta Kubatov Gábort, várhatóan egyszer sem fog felszólalni ebben a ciklusban, háttérfeladatokat bíztak ugyanis rá, más dolgokkal foglalkozik ma már Kubatov Gábor, nem holmi képviselői feladatokkal. Hallgattassék meg tehát Kubatov Gábor, hogy mivel is foglalkozik ő. (A laptopon elindítja a hangfelvételt: "Ráadásul ismertünk 15 ezer olyan embert a városban, ennyi szavazatot kaptak a többiek, akik Páva Zsoltot elutasították. Tehát azt állítom, hogy név szerint ismertünk minden olyan embert, aki elment szavazni, és nem Páva Zsoltra szavazott. Név szerint ismertük az embereket. Tehát meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták.")

Tisztelt Képviselőtársak! Nem tudom, mennyi hallatszott ebből az elhíresült beszédből, az interneten még meg lehet találni, odáig még nem ért el a jelenlegi médiaviszonyok közepette a hatalom keze. Lényegében Kubatov képviselő úr a 2009. májusi pécsi polgármester-választás példáját hozta fel, ahol Páva Zsolt megválasztásakor már kitűnően működött törvénytelen rendszerük. Ahogy mondta, "meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták." Áttértünk egy online adatbázis-kezelési módra, számol be a Fidesz ördögi fejlesztéséről Kubatov, majd beismeri, hogy név szerint tudják, kik azok, akik rájuk szavaztak. De ami ennél is elgondolkodtatóbb, hogy a más pártra voksolókat is név szerint ismerik.

A hangfelvételből, ebből a szenvedélyes igazságbeszédből kiderül, hogy nemcsak mindent nyilvántartanak rólunk, hanem a választási csalást is sikerrel alkalmazták, mára pedig betanították erre a párt minden kampányszervezőjét, szerte az országban; ezen a bizonyos ülésen is ez történt. Ahogy a kuruc.info fogalmazott, a Fidesz balatonszárszói maffiaülésén bűncselekményekre oktatták a fiatalokat, és készültek a nagy csalásra. Ha mindezeket a törvénytelenségeket a Jobbik követte volna el, az ügyészség bizonyosan kezdeményezte volna a párt feloszlatását, és a bűncselekményt támogató elnökség többéves börtönbüntetésre számíthatott volna, ami normális esetben járna is a jogosulatlan adatkezelésre gyakorlatilag utasítást adó Fidesz-elnökségnek. Most azonban még házkutatást sem tartottak a Nagy Testvérnél.

A fideszes média "állítólagos" hangfelvételről beszélt, Szijjártó Péter közleményében régi, kétségbeesett hazugságnak nevezte azt a felvételt, amiről azóta mindannyian tudjuk, hogy igaz. A Jobbik információi szerint áprilisban bizonyos választópolgárokat otthonukba becsöngetve ismeretlen személyek buzdítottak választásra, miközben szomszédjukat, érdekes módon, nem. A Nagy Testvér adatbázisa alapján ugyanígy telefonos mozgósítás is történt, esetenként közvélemény-kutatásnak álcázva. A probléma tehát nem oldódott meg. Igenis történt visszaélés személyes adattal, egy bűncselekmény, amelyért kétéves szabadságvesztés is járna. A legfőbb ügyész szerint azonban jelentős érdeksérelem nem történt. Ezt kellene egyébként, hogy kiderítse egy nyomozás nyilvánvalóan, de amikor Kovács Tamást hallottam, akkor mintha Biszku Bélát hallottam volna, aki arról beszélt, hogy természetesen az előző rendszer egy igazságos rendszer volt. És persze tudjuk, hogy voltak bizonyos káderlapok, voltak X-es származásúak, akik emiatt mégsem nyerhettek felvételt esetleg egyetemekre. Egy normális jogállamban ezt kellene kivizsgálni.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai