Készült: 2020.07.06.09:06:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

113. ülésnap (2011.09.26.), 343. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  343  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Szeretnék gratulálni az előttem felszólaló négy-öt képviselőnek, hogy nagyon tartalmi, fontos és a jövő diákjai számára a jövőbe mutató vitát vittek itt véghez a parlament falain belül. Mind az MSZP-nek, mind a Jobbiknak, megnéztem, három képviselője van az oktatási bizottságban. Egyik-másik talán itt is ül jelen pillanatban a padok között, akik ezt nyilván megtapasztalták, hogy miről szólt ott a vita. Itt az előterjesztő, ebben az esetben magának a módosító indítványnak az előterjesztője a bizottság, tehát nyilvánvalóan onnan ismerhetik meg ennek a javaslatnak az indokolását.

(20.50)

De úgy érzem, kicsit ilyen homokozóvitánál tartunk, hogy akkor most te láttad, én láttam, az én frakciótársam volt ott, nem volt ott az én frakciótársam. Képviselőtársaim, nagyon jól elvitatkozgatnak anélkül, hogy egyetlen árva szót szólnának a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről vagy az azzal kapcsolatos fontos döntésekről, hogy ők mit csinálnának másként ezzel az egyetemmel kapcsolatban. Szerintem nem ilyen ügyrendi jellegű vitákkal kell húznunk az időt, hanem lényegileg mondják el a véleményüket egyik-másik előterjesztésről vagy egyik-másik módosító javaslatról.

A részletes vita lényege az, hogy a javaslatokról vitatkozunk, azokról a paragrafusokról, normaszöveg-módosító javaslatokról, amelyek itt önök előtt fekszenek. Lehet persze bizottsági viták jegyzőkönyvét kérni, kérdezzék meg a saját frakciótársukat, aki ott volt, szavazott is erről a kérdésről, de hogyha vitatkozni szeretnénk, jó lenne, ha érdemben magukról a módosító javaslatokról tudnánk vitatkozni a részletes vitában. Ez persze az önök számára nem kötelező, beszélhetnek teljesen másról, lehet történelmi vitákba bocsátkozni a két ellenzéki frakció között, lehet különböző honlapokon keresni a bizottsági jegyzőkönyveket, de az sem rossz szerintem, hogyha a magáról a javaslatról vitatkozunk.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  343  Következő    Ülésnap adatai