Készült: 2020.08.08.23:25:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

114. ülésnap (2000.02.01.), 323. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  323  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Úr! Próbáltam elmondani, hogy ez az ön által elmondott rész, hogy milyen jogszabályokat kell még ezen kívül harmonizálni és módosítani - engedje meg, hogy egy saját élményemet megosszam önnel, lehet, hogy talán ön is megélte ezt. Ha egy orvos mond valamit, azt megértem. Ha egy közgazdász mond valamit, azt többé-kevésbé megértem. Ha egy jogász mond valamit, akkor nagy bajban vagyok, mert nem tudom eldönteni, hogy vajon tényleg igaza van-e vagy sem. Ilyenkor elkezdek másik jogászt is megkérdezni, és ugyanarról a jogszabályról két jogász egyformát nekem még sosem mondott. Mindig másképp értelmezik egy picit, mindig másképp mondják egy picit.

Tekintettel arra, hogy én nem vagyok jogász, ezért a legjobb tudásom szerint annyit tettem, hogy azokat a szakértőket hallgattam meg, akik ezt a törvényjavaslatot alkotmányossági szempontból megvizsgálták. Kilényi Géza professzor úr ezt a javaslatot megvizsgálta. Ő azt mondta nekem, hogy ebben alkotmánysértés nincs. Én ezt a véleményt teljes egészében elfogadom, nincs meg hozzá a megfelelő tudásom, hogy megkérdőjelezzem.

Szokták erre mondani, hogy a puding próbája az evés. Az utóbbi időben elég sok általunk készített törvényjavaslat az Alkotmánybíróság előtt végezte, és meg is állta a helyét. (Bauer Tamás: Már amelyik!) Képviselő úr, 16:2 - a házelnök úr erről elég egyértelmű tájékoztatást adott. 16 volt az önök időszakában, ami időarányosan eddig "padlót fogott" az Alkotmánybíróságnál az előző kormányzat alatt, és 2 olyan volt, amelyben viszonylag csekélyebb... (Dr. Kökény Mihály: Várjuk ki a végét!) Jó, én csak azt mondom, amit önök annyi idő alatt hoztak, időarányosan ennyi jött össze a Horn-kormánynak. (Bauer Tamás közbeszólása. - Dr. Csáky András: Részeredmények!) De nem is erről kellene igazából vitatkoznunk. A lényeg az, hogy a puding próbája az evés. Szerintünk nincs benne olyan, ami alkotmányos jogokat sértene.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  323  Következő    Ülésnap adatai