Készült: 2020.08.05.07:20:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

114. ülésnap (2000.02.01.), 263. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  263  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Úr! Tekintse éberségi próbának akkor az előbb elmondottakat! Másfél óra kellett arra, mire eljutottunk odáig, hogy ezt az alapvető felismerést megtette, ennek azért én alapvetően örülök. Ugyanakkor szeretném, ha tényleg megtenné, hogy a törvény szövegét végigolvasva, pontosan arra értelmezi, ami abban szerepel. Én ezt megtettem, elég sokat olvastam ezt a javaslatot.

Egy visszautalást szeretnék Sibak András képviselő úrnak elmondani, ami a következő lenne. Ön azt mondta, olyan eset fordul elő, ahol az orvos területi ellátási kötelezettséggel riasztásra nem megy ki a beteghez. Elképzelhető, hogy személy szerint nem ő megy ki, hanem valaki más, ez szerződésekkel szabályozott. De abban biztos vagyok, hogy olyan eset nem fordul elő, hogy valaki indokoltan orvost hív, és erre nem kap ellátást az országban. Mert ha ilyen van, akkor abból általában rettenetesen nagy baj szokott lenni, és utána igen komoly fejek hullanak, ugyanis ez a normális az országban. Az nem fordulhat elő, hogy nem látnak el beteget, ha orvost hív. (Közbeszólás az MSZP soraiból.) Jó, képviselő úr, ha meg ilyeneket mond, mindig konkrét példát mondjon, mert én magam a háziorvoslás területén dolgozom, az általános vádakkal szemben nem tudjuk megvédeni magunkat mint orvosok, a konkrét esetekkel szemben viszont mi magunk tudunk eljárást kezdeményezni, ha ilyen van. Kérem, általánosságban ne fogalmazzon meg ilyen vádat, és különösen az Országgyűlésben ne! (Közbeszólás az MSZP soraiból.) Konkrétumot legyen kedves ilyenkor elmondani!

Házas József Képviselő Úr! Lehet, hogy én értettem félre; ön egy olyan esetet vázolt, hogy van egy családapa háziorvos területi ellátási kötelezettséggel, aki megtartani óhajt 500 kártyát, és van egy gyermeke... (Dr. Házas József jelzésére:) Én csak azt tudom mondani, amit öntől hallottam. Van egy gyermeke, aki egyébként folytatná. Szerintem ennek a jelenlegi törvény szerint semmi akadálya nincs, együtt is rendelhetnek, ezt nem tiltja meg.

Köszönöm szépen. (Dr. Házas József: Megtörtént eset volt!)
Felszólalások:  Előző  263  Következő    Ülésnap adatai