Készült: 2020.08.13.17:12:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

114. ülésnap (2000.02.01.), 247-249. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  247 - 249  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nem méltatlankodni óhajtottam, csak türelmetlen voltam.

ELNÖK: Ezt viszont én akceptálom, képviselő úr.

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Keller képviselő úr egy korábbi felszólalására szerettem volna reagálni, de mivel nagyban nem tért el tőle, ezért most megpróbálok válaszolni.

Ön azt mondja, hogy a piac méretét próbálja szabályozni a kormány ezzel a rendelettel, illetve ezzel a törvénnyel, elnézést kérek. Azért csúszott a számra a rendelet szó, mert a piac méretét a 43-as kormányrendelet szabályozza, méghozzá azzal, hogy meghatározza, hogy mekkora településeken, illetve milyen lélekszámmal lehet egy háziorvosi praxist megszervezni, függően attól, hogy ez felnőttpraxis, vegyespraxis, gyermekpraxis vagy fogorvosi ellátást végző praxis, ott is van külön a gyermekekre megszervezett méret. Ez a lakosság lélekszámától függ, ezt ez a rendelet szabályozza, a 43-as; hogyha ezek a feltételek megvannak, akkor erre az önkormányzat a praxist megszervezheti, és ennek finanszírozása bekövetkezik. Ha nincsen szabad orvos, abban az esetben létrejön rá a működési jog is, egy új praxisra - benne van ebben a rendeletben.... (Keller László jelzésére:) A rendeletben van, képviselő úr, amit ön látott, hiszen a kezébe adtuk. Minden képviselő a Házban megkapta, úgyhogy ez a kormányrendeletben le van írva, tehát kérem, hogy tájékozódjon.

Feketepiac logikája - és ön azt mondta, hogy most legalizálni próbáljuk a feketepiacot. Emlékeztetném önt arra, volt ebben az országban olyan idő (Moraj.) - pillanat, hallgassuk meg egymást, és akkor jobban megy! -, amikor külföldi fizetőeszközt, mondjuk, német márkát, dollárt csak azok a kevesek vehettek, akiknek például volt diplomata útlevele, és akkor feketepiacon vásároltunk. Ön szerint akkor most mi volt a helyes? Az, hogy ez végre megszűnt, és ma legálisan lehet venni valutát - bemegy az ember bárhová és megveszi. Ugyanez, amit most mi csinálunk! Ugyanez! Egy teljesen normális folyamatot beillesztünk a legalizált szabályozás folyamatába. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm szépen.

 

(18.30)
Felszólalások:  Előző  247 - 249  Következő    Ülésnap adatai