Készült: 2020.08.09.23:13:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

114. ülésnap (2000.02.01.), 223. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:31


Felszólalások:  Előző  223  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót. Képviselő Asszony! Ezzel a "szabad orvosválasztás" és "szűkíti a jogát"-típusú dologgal kapcsolatban én próbálom türelmesen újra elmondani. Mutasson nekem olyan beteget, aki nem tudott szabadon választani azok közül az orvosok közül, aki ezzel az ellátással foglalkozott és jelen van! Mutasson olyan beteget, akivel ez a helyzet áll elő a mi törvényjavaslatunk következtében! Ilyen beteget nem tud mutatni!

Hogy Hegedűs képviselő úr alternatívájával éljek: azt kifogásolni, hogy egy faluban 85 lány van, aki szabad és feleségül vehető, vagy csak 80, ezt lehet szűkítésnek nevezni. (Közbeszólások az SZDSZ soraiban.) De körülbelül ennyi is az értelme. Abból kell választani, ami van. (Béki Gabriella közbeszólása.)

Képviselő asszony, ez nem korlátozás! Önök arra a pszichológiai tényre próbálnak építeni, hogy minden ember füle arra a legérzékenyebb, ha valamit, úgymond, elvesznek tőle. De itt senkitől nem vesznek el semmit! Csak önök próbálják ezt sulykolni. Tudom, hogy mi a mögöttes szándék, de nagyon kérem, vegyék komolyan ezt a törvényjavaslatot, és vitatkozzunk arról, amiről érdemi vita folytatható, mert ez, amit önök most mondanak, egy kitalált valami, egy olyan logikai kapcsolatot próbálnak felépíteni, ami nincs. Tudjuk, hogy a pavlovi kutya egy idő után mindenre hajlandó, de ne kezeljék már így a tisztelt választópolgárt!

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  223  Következő    Ülésnap adatai