Készült: 2020.08.05.22:01:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

113. ülésnap (2000.01.31.), 110. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Képviselő Úr! Én előre elnézést kérek mindazért, amit mondani fogok, de ön azt mondta, hogy életveszélyes gondolatok hangzottak el, és bennem az a régi tanítás merült fel, hogy a sorrendet kell mindig betartani, mert ha nem megfelelő sorrendben teszünk dolgokat vagy nem olyan sorrendben, ahogyan azt előírják, akkor egészen más következmények jönnek ki, mint amire számítunk.

Éppen ezért ez a törvény ma arra ad lehetőséget, hogy mielőtt valaki megvásárolja azt a bizonyos praxisjogot, megfelelő sorrendben először szerezze be az önkormányzattól azt a nyilatkozatot, amelyben kötelezi magát arra, hogy ezzel az orvossal meg fogja kötni a szerződést. Egy ilyen nyilatkozatot az önkormányzat megtehet, a képviselőtestület akár határozatot is hozhat rá, számtalan ilyen példa van az önkormányzatok gazdálkodásában és határozataiban, ezt megteheti; ezt követően az illető megvásárolja a működtetési jogot, és elfoglalja azt a praxist, amelyről az előbb beszéltünk - tehát a helyes sorrend.

És amiért elnézést kértem, engem apám arra tanított, hogy a gondolkodás és a beszéd közötti helyes sorrendet is tartsuk be.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai