Készült: 2020.09.26.21:21:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

266. ülésnap (2005.11.15.), 260. felszólalás
Felszólaló Vincze László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  260  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Házelnök Asszony! Ha már a helyi vonatkozású dolgokról és munkahelyteremtésről szó esik, akkor tisztelettel elmondanám és kérném a törvényhozókat, hogy a szennyvízberuházásokat részesítsék előnyben, főleg ahol város lett, például Sándorfalva vonatkozásában, hiszen munkahelyteremtés infrastruktúra nélkül elképzelhetetlen, és sajnálatos módon ezt a javaslatot már leszavazták, de ehhez nyújtottam be új beadványt.

Szintén fontos lenne a sándorfalvi művelődési ház megépítése, hiszen egy városhoz nem egy félig-meddig düledező épület dukál. Módosító indítvány került benyújtása a Tisza-gát csongrádi továbbfejlesztésére, rekonstrukciójára, ami árvízvédelmi szempontból rendkívüli fontossággal bír, ugyanakkor a munkahelyteremtés szempontjából nagyon fontos lenne a Csongrádot délről elkerülő út megépítése. Erre volt egyébként ígéret Csillag István szájából, hogy 2005-ben megépül, de hol van már Csillag István, sőt a mostani minisztérium is eltolta ezt az időpontot valami láthatatlan távolságba.

De ha már nálam van a szó, a két percet azzal használom ki, hogy megemlítsem az alapfokú művészeti oktatástól elvett normatív támogatásokat. Az én javaslatom gyakorlatilag a csoportos zenei oktatásra, illetve művészeti oktatásra 60 ezer forintot tartalmaz, a zenei képzésre 110-et, ami nem nagy ugrás, de nem is a csökkentett valamilyen szintű megemelésében merül ki.

A civil szervezeteket mindig csak ígérte és mondta a kormány, hogy érzékkel fogja kezelni. A mozgáskorlátozottaknak egy fillért sem szán. Az én javaslatom ebben is tartalmaz egy bizonyos összeget. A falugazdász-hálózatról az előbb Németh Imre szólt; ugyanakkor a falugazdász-hálózatot visszafejlesztik a javaslatok szerint, de az én javaslatom ehhez is tartalmaz összeget.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  260  Következő    Ülésnap adatai