Készült: 2021.04.20.02:00:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

104. ülésnap (2011.06.27.), 269. felszólalás
Felszólaló Bödecs Barna (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:07


Felszólalások:  Előző  269  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÖDECS BARNA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Botrányos! Már nem tudjuk, hányadik alkalommal történik ez, hogy a kormányzat nyomására gyakorlatilag zárószavazás előtti módosítóként teljesen más törvények módosítása kerül be, méghozzá nem egy mondatokról, hanem igencsak jelentős módosításokról van szó. Teljesen egyértelmű a módosító indítványból, hogy annak indoklása nem felel meg a valóságnak. Nem gondoljuk azt, hogy ez a gyakorlat követhető lenne.

Az kétségtelen tény, hogy a gáz is energia, meg a villamos energia is energia, ugyanakkor sem a villamos energiáról szóló törvény, sem a gázellátásról szóló törvény módosítása nem olyan területeket szabályoz, aminek az atomenergiáról szóló törvény előttünk fekvő módosításához bármilyen köze lenne.

A Jobbik ezért úgy gondolja, hogy ezt - mondjuk úgy - az indoklásnak meg sem felelő indítványt vissza kellene vonni, és normális, házszabályszerű formában kellene beterjeszteni. Csatlakozunk az előttünk szólókhoz abban a tekintetben is, hogy ha már ilyen formában történt ez az előterjesztés, akkor az előterjesztő indokolja meg a javaslatát, részletesen indokolja meg a javaslatát, valamint tekintettel arra, hogy nem a szakbizottság terjesztette be, indítványozom, hogy a szakbizottság ülését hívják össze, és tartsanak szünetet.

Továbbá szeretném felhívni a figyelmet arra a rendkívül botrányos pontra is, amely az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény módosításáról szóló törvény adatpontosítását is itt kívánja elvégeztetni, ami ugye, ráadásul kétharmados jogszabály, és végképp semmi köze nincs sem az atomenergiához, sem a fegyveres biztonsági őrséghez.

E tekintetben a Jobbik nem tud mást tenni, mint abban az esetben, ha szavazásra kerül sor, akkor nem vesz részt a szavazásban. Egyben engedjék meg, hogy kifejezzem őszinte sajnálatomat, illetőleg elkeseredésünket abban a tekintetben, hogy egy egyébként rendkívül fontos és támogatható törvényjavaslat végszavazását ilyen értelemben ellehetetlenítik, és nagyon nehéz helyzetbe hozzák az összes ellenzéki frakciót.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  269  Következő    Ülésnap adatai