Készült: 2020.02.22.02:55:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap, 11. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:47

Felszólalások:  <<  11  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, hogy a kormány nevében kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Több napirend előtti felszólalásra nem kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat részletes vitája. A törvényjavaslatot T/10554. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/10554/1451. számon megismerhették.

(8.30)

Emlékeztetem önöket, hogy tegnap az Országgyűlés a törvényjavaslat részletes vitájának 12 órás időkeretben történő tárgyalásáról döntött, a napirendi ajánlás tartalmazza ennek felosztását. Bejelentem, hogy kapcsolódó módosító javaslatokat az ülésnap végéig lehet benyújtani. Tájékoztatom önöket, hogy a Költségvetési Tanács véleményét a bizottsági ajánlás függeléke T/10554/1450. számon tartalmazza.

Tisztelt Országgyűlés! Kezdeményezem, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, az összefüggéseket figyelembe véve a benyújtott módosító javaslatokat egy vitaszakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel a javaslatommal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy a javaslatomat az Országgyűlés elfogadta.

Megnyitom tehát a részletes vitát a rendelkezésre álló időkeretben. Először az írásban előre jelentkezett képviselői felszólalások következnek. Elsőként megadom a szót Szabó Lajos képviselő úrnak, MSZP.

Felszólalások:  <<  11  >>    Ülésnap adatai