Készült: 2020.07.12.04:56:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

277. ülésnap (2013.05.14.), 194. felszólalás
Felszólaló Czunyiné Dr. Bertalan Judit (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  194  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZUNYINÉ DR. BERTALAN JUDIT (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én nem kívánok mindenre reagálni. Azt gondolom, hogy ebben a témában mindent elmondhattunk, viszont két mondatom lenne.

A bántalmazott gyermekeknek, a bántalmazott feleségeknek, a bántalmazott férjeknek, a bántalmazott idős szülőknek és minden olyan hozzátartozónak, akit hasonló módon erőszak vagy valamiféle ezzel összefüggő presszió ér, a kormány üzenete számukra egyértelmű és világos. A kormány a gyengék és az áldozatok pártjára áll, és támogatja, segíti őket. Ennek a bizonyítéka ez a törvényjavaslat is.

Azt gondolom, hogy még egyszer elismétlem azt a mondatot, tényleg nem kívánok reagálni néhány megjegyzésükre, bár lenne mit, a legfontosabb üzenet talán az, hogy egy áldozat is több annál, mintsem amennyi elviselhető ebben a körben, és a közös dolgunk és felelősségünk az, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy megelőzzük az ilyen közös háztartásban élőkön elkövetett vagy családon belül elkövetett erőszakos magatartásformákat vagy azoknak a megjelenését.

Azt gondolom, hogy ez a két legfontosabb üzenet, a kormány a családok, az áldozatok és a gyengék pártján áll és őket támogatja, és egy áldozat is több annál, mintsem amennyi ebben a körben megengedhető, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a benyújtott és vitára bocsátott törvényjavaslat alapján olyan kiegészítő szabályozás készüljön, ami valóban alkalmas lesz eszközrendszerében a megelőzésre, alkalmasint a visszatartásra. Azt gondolom, hogy ez a legfontosabb üzenet.

A család pedig a mi véleményünk szerint igenis az, ami a család fogalmába beleillik, és mindenhol, ahol az érzelmi közösségben élők számára az együttélés biztonságát jelenti, ott családnak tekintjük, ahol gyermeket vállalnak és a jövőre gondoltak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  194  Következő    Ülésnap adatai