Készült: 2020.07.13.02:12:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

243. ülésnap (2012.11.28.), 144. felszólalás
Felszólaló Czunyiné Dr. Bertalan Judit (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  144  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZUNYINÉ DR. BERTALAN JUDIT (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Apáti képviselőtársamnak mondanám itt a hozzászólására. Azt mondta, hogy fizikai képtelenség és lehetetlenség ellátni két ilyen felelős feladatot, amelyet járási hivatalvezetőként és országgyűlési képviselőként abban a rövid időtartamban, amiről a javaslat szól - erről ne feledkezzünk el -, nem lehet ellátni felelősen. Jelentem önnek, hogy önnel szemben jó néhány fizikai lehetetlenség foglal ma helyet a parlament padsoraiban, hiszen kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottak egész megyére kiterjedő államigazgatási szervező feladatot végeznek, és a kormányhivatalok nem dőltek össze, minden ellenkező riogatás ellenére működnek, az államigazgatás nem állt meg, nem ment csődbe.

És ha már a csődnél és a pénzügyeknél tartunk, azt mondta a képviselőtársam, hogy az ésszerűségnek és az ésszerűsítésnek a gazdálkodásban két módja van; az egyik az épületekkel való gazdálkodás. Ezt is tesszük, hiszen látható volt, hogy az ingatlanok használata, hasznosítása az államigazgatás területén - területi szinten, megyei szinten - nem feltétlenül volt mindig gazdaságos és racionális. A másik pedig a létszámleépítés mint lehetséges eszköz. Mondok én önnek még a tapasztalataink alapján jó néhányat vagy mondanék többet is: az oktalan, felesleges szolgáltatási szerződések felmondása, a megrendelések egyszerűsítése, egyneműsítése, a funkcionális szervezési feladatok, logisztikai feladatok és egyáltalán a menedzsmentféle szemlélet bevitele az államigazgatásba, megyei kormányhivatalonként - az én megyémről tudok beszámolni - több száz milliós megtakarításokat eredményeztek már az első évben, és 2012-ben még nem vagyunk az év végén. Komárom-Esztergom megye is azok közé a megyék közé sorolható, ahol nem politikus lesz járási hivatalvezető.

Tehát szeretném mondani, hogy az aggodalmak - a kormányhivatalok eddigi működése miatt - alaptalanok. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  144  Következő    Ülésnap adatai