Készült: 2021.05.18.21:36:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2001.05.08.), 75. felszólalás
Felszólaló Dr. Szájer József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ügyrendi kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  75  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egy ügyrendi javaslatot szeretnék tenni. Arra számítottam, hogy itt folytatódik majd a szavazás, azért nem nyomtam meg időben a gombot, amiért elnézést kérek.

Az azonnali kérdések körében szerepel egy olyan azonnali kérdés Iváncsik Imre és Juhász Ferenc képviselőtársunk részéről, amely nemzetbiztonsági kérdéseket érint. Ezért a Fidesz-frakció részéről szeretném javasolni, hogy ennek a tárgyalása idejére zárt ülést rendeljünk el.

Az ezzel kapcsolatos döntés az összes képviselő kétharmada szavazatát teszi szükségessé, ezért természetesen, mivel egy másik párt képviselőiről van szó, semmiféle úgymond erőt vagy egyoldalú szavazást nem kívánok ebben a kérdésben. A kétharmados szavazás elég biztosíték arra, hogy ebben mindenki, aki úgy gondolja, hogy ilyen szavazásra van szükség, kinyilváníthatja a véleményét, és ilyen módon az ellenzék is ügydöntő körbe kerül.

Tehát a Házszabály megfelelő passzusa alapján szeretném kezdeményezni, hogy ennek a kérdésnek az elhangzása idejére az Országgyűlés zárt ülést rendeljen el, és a szavazást erről most folytassa le.

Köszönöm.

 
Felszólalások:  Előző  75  Következő    Ülésnap adatai