Készült: 2021.05.13.17:01:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2001.05.08.), 39. felszólalás
Felszólaló Gyimóthy Géza (FKGP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Videó/Felszólalás ideje 3:45


Felszólalások:  Előző  39  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, miniszter úr. Megkérem a képviselőtársakat, hogy minden tevékenységet mellőzzenek, amely nem a szavazásra koncentrálódik.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az ajánlás 7. és 16. számú pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekről nem döntünk. Nem határozunk továbbá az ajánlás 17. pontjáról sem, mert az előterjesztője azt visszavonta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/3930/27. számú ajánlás 8., 9., 10., 13., 15., 19. és 21. pontjait az előterjesztő támogatja. Ezek közül az SZDSZ képviselőcsoportja külön szavazást kért a 19. pontról, így arról később döntünk.

Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés, a külön szavazásra kért 19. pont kivételével. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 275 igen, 2 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, melyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.

Az ajánlás 1. pontjában Kis Zoltán a törvényjavaslat 1. § (3) bekezdésében a törvény 2. § 24. pontjában a hatósági állatorvosi tevékenység fogalmát változtatja meg. A bizottságok nem támogatják.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen, 185 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 2. pontjában Czira Szabolcs és Orosházi György az 1. § (5) bekezdésében a törvény 2. § 37. pontjában az élelmiszer-biztonság fogalmát határozzák meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen, 250 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 3. pontjában Kis Zoltán a 2. §-ban a törvény 5. § (1) bekezdés b) pontjában nyelvtani szövegmódosítást kezdeményez. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen, 186 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.

 

 

(9.50)

 

Az ajánlás 4. pontjában Kis Zoltán a 2. §-ban a törvény 5. § (1) bekezdés b) pontjában... (Jelentkezik dr. Kis Zoltán.) Kis Zoltán visszavonta? (Dr. Kis Zoltán: Ügyrendi!) Jó; bár nem jelzett a monitor, de ügyrendi kérdésben megadom a szót Kis Zoltán képviselő úrnak. Tessék bekapcsolni Kis Zoltán képviselő úr gépét!

 
Felszólalások:  Előző  39  Következő    Ülésnap adatai