Készült: 2021.05.13.16:44:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2001.05.08.), 348-350. felszólalás
Felszólaló Varga Mihály (Fidesz)
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend utánihoz hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:30


Felszólalások:  Előző  348 - 350  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA MIHÁLY pénzügyminiszter: (Nincs bekapcsolva a mikrofonja.) Köszönöm szépen.

 

ELNÖK: Rövidesen talán hang is lesz, egy kis türelmet kérünk. Tegyünk még egy kísérletet!

 

VARGA MIHÁLY pénzügyminiszter: Köszönöm a szót, elnök úr. A jegyzőkönyv kedvéért kívánok csak válaszolni, mert a képviselő úr néhány megjegyzése érintette azt a délutáni azonnali kérdést, amelyben már a válaszomat elmondtam. Még egyszer megismétlem akkor, hihetetlen aránytévesztésnek érzem, hogy az SZDSZ ennek kapcsán kíván akár a parlamentben, akár a szélesebb nyilvánosság előtt "offenzívát" indítani. Azt gondolom valóban, hogy a parlament asztalára ma délután is sokkal fontosabb témák kerültek, mint ez az ügy, és Bauer képviselő úr emlékezhet rá, hiszen itt volt akkor is - akkor is elmondtam -, hogy annak idején, amikor Kuncze Gábor belügyminiszter volt, egyben pedig az SZDSZ elnöke, érdekes módon sem Bauer Tamás, sem Mádai Péter, sem más SZDSZ-es parlamenti képviselő nem kifogásolta, hogy Kuncze Gábor időnként politikai tárgyú és politikai tartalmú megjegyzéseket tesz. (Bauer Tamás: Nem érti!)

Még egyszer mondom, tisztelt képviselő úr, úgy látom, hogy ön nem érti. Kontrát Károly a Fidesz-Magyar Polgári Párt tagja, a Fidesz-Magyar Polgári Párt országos választmányának a tagja, a Belügyminisztérium politikai államtitkára, nem közigazgatási államtitkára, szíve joga, hogy a Fidesz készülő vitairatához megjegyzéseket tegyen, sőt azt gondolom, bizonyos szempontból tőle ez el is várható.

Amit az ön által elmondottakhoz még hozzá szeretnék tenni, az ön egyik frakciótársának mai nyilatkozata az egyik lapban, idézem: "Ha a Fidesz tartja magát új elnökének nyilatkozatához, mely szerint a párt kíváncsi más pártok véleményére, az SZDSZ szívesen elmondja." Tisztelt Képviselő Úr! Az ön frakciótársa talán valamivel felelősebben nyilatkozik arról a vitairatról, amelyet a Fidesz mint legnagyobb kormánypárt készített, de én önnek is fel tudom azt ajánlani, amit már a délután folyamán Mádai Péternek megtettem. A Fidesz valóban olyan vitairatot szeretne, amelyről minden magyar állampolgár elmondhatja a véleményét, amelyet egy szélesebb társadalmi vitára kíván bocsátani, úgyhogy tisztelt képviselő úr, ehhez még ön is elküldheti a véleményét. Az sem fog zavarni bennünket, ha ezt egy SZDSZ-es vagy akár országgyűlési képviselős fejlécen teszi meg.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban. - Horn Gábor: Gratulálunk!)

 
Felszólalások:  Előző  348 - 350  Következő    Ülésnap adatai