Készült: 2021.05.07.08:17:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2001.05.08.), 299. felszólalás
Felszólaló Mádi László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A Szocialista Párt három képviselőjének javaslata kétségtelenül fontos, lényeges kérdéskörre mutat rá, ahol - és ilyen szempontból ez is megalapozott - tényleg bizonyos pénzügyi feszültségek, költségvetési problémák vannak. Az előzetes adatok alapján az előirányzat túlteljesülése változatlan feltételek mellett valószínűsíthető.

 

 

(17.40)

 

 

Ilyen értelemben a kormánynak ezt a kérdést vizsgálnia kell, a szükséges intézkedéseket az irányzatok teljesülése érdekében meg kell lépnie. A kormány az első néhány hónap adatai alapján e problematikát felismerte, és hozott is április 2-án egy kormányhatározatot, amelyben számos intézkedés elrendelését irányozta elő. Az intézkedések a támogatási rendszer racionalizálására, a költséghatékonysági követelmények erősítésére, a drága gyógyszerek forgalmazásában való érdekeltség csökkentésére, a gyógyszerfogyasztás szintjének és összetételének optimalizálására vonatkoznak.

Tehát azt kell hogy mondjuk, hogy bár bizonyos szempontból a felvetés indokolt, de korai, a kormányzat intézkedésének hatásait nem megváró és nem megfelelően kielemező, ezért ilyen szempontból mégsem tudjuk ezt elfogadni és támogatni. Azt gondolom, hogy a kormányzatnak, mint ön is jelezte, vannak lehetőségei a kassza túllépése esetében a gyógyszertámogatások további folyósítása tekintetében. Amennyiben ezek a lépések nem érik el a kívánt célt, akkor biztosíthatom a képviselő urat, hogy a kormány és a Fidesz-Magyar Polgári Párt részéről a megfelelő intézkedéseket meg fogjuk hozni.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai