Készült: 2021.05.07.11:26:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2001.05.08.), 240. felszólalás
Felszólaló Vincze László (FKGP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elfogadta a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:30


Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VINCZE LÁSZLÓ (FKGP): A helyzet az, hogy én egy picit hozzátennék ehhez a mondandóhoz. Talán úgy gondolom, hogy a vízlépcsőépítéstől azért nem kell irtózni, ha megelőzően komoly hatástanulmány kerül javaslatként a döntéshozók elé.

Úgy tudom, hogy a csongrádi vízlépcső terve a területfejlesztési tervbe bekerült. Ismerjük a különböző árvízi helyzeteket is és a vízszabályozás dolgát, de itt most a kérdés a hajózásra, a hajózhatóságra vonatkozott, valóban, ez is az egyik feltétele. Nagyon sajnálom, hogy tegnap a Ház nem vette figyelembe azt a határozati javaslatomat, és leszavazta, amely a teherhajózás felülvizsgálatának helyzetére vonatkozott. Én ezt továbbra is megfontolás tárgyává tenném.

Ezzel együtt valóban sok mindenre kell a pénz, tudom, hogy az autópályára is - lásd M5-ös hiánya Délegyházától Szegedig. Való igaz, hogy rengetegfelé megy a pénz, de úgy gondolom, hogy ebbe az irányba is kellene nyitni (Az elnök csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hiszen ha nem tesszük, akkor teljesen tönkremegy a magyar teherhajózás.

Köszönöm, és elfogadom válaszát ezzel a kiegészítéssel. (Taps az FKGP soraiban. - Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai