Készült: 2021.05.16.07:28:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2001.05.08.), 118-120. felszólalás
Felszólaló Glattfelder Béla (Fidesz)
Beosztás gazdasági minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:02


Felszólalások:  Előző  118 - 120  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GLATTFELDER BÉLA gazdasági minisztériumi államtitkár: Kedves Elnök Úr! Nagyon szépen köszönöm, hogy mégis szót kaphatok. (Dr. Kis Zoltán: Jövőre már nem lehet!)

 

ELNÖK: Nagyon szívesen.

 

GLATTFELDER BÉLA gazdasági minisztériumi államtitkár: Képviselő úr, nézze, többen támadtak minket a tárgyalások alatt. Azt mondták, egy piacgazdaságban elfogadhatatlan, hogy a kormány beavatkozzon egy gyár, egy üzem életébe. Mi ezt másképp ítéltük meg. Nem értettem egyet például Békesi Lászlóval, az MSZP volt pénzügyminiszterével, aki ma az SZDSZ szakértője. Ő pont a tárgyalás napján nyilatkozta azt a Népszavában: elfogadhatatlan, ha az állam beavatkozik az üzleti életbe. Úgy fogalmazott, hogy ami a Danone ügyében történik, az már mindennek a teteje.

Szeretném mondani, hogy ezen a napon mentettünk meg több száz munkahelyet Győrben. Nyilván akik támadtak minket, akik úgy ítélték meg, hogy a kormány eljárása nem volt helyes ebben az ügyben, azok most utólag próbálják a saját korábbi - szerintem helytelen - álláspontjukat így megvédeni.

Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  118 - 120  Következő    Ülésnap adatai