Készült: 2021.05.17.04:43:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2001.05.08.), 112. felszólalás
Felszólaló Birkás Tivadar (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  112  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! 2001. április 26-án a Matolcsy miniszter úr vezette delegáció tárgyalásokat folytatott a Danone cég érintett vezetőivel. A kormány által kezdeményezett tárgyalások eredményre vezettek, a cég vezetői kijelentették: a Győr és az ország egyik szimbólumának számító 101 éves Győri Kekszgyár megmarad.

A megegyezés hírére a tárgyalásokat addig elutasító szocialista polgármester is megbeszélést kezdeményezett a Danone vezetőivel. A cég azonban, mivel a megegyezés megtörtént, a tárgyalások helyett csak a polgármester tájékoztatására volt hajlandó. Győr fideszes alpolgármestere tájékoztatása alapján, aki részt vett a városházi megbeszélésén, tudomásom van arról, hogy a cég regionális vezetői megerősítették a kormánnyal való megegyezést a győri gyár megmaradásáról, ennek ellenére Győr polgármestere egymásnak ellentmondó nyilatkozataival azóta is folyamatosan bizonytalanságban tartja Győr várost és az ország közvéleményét.

Tisztelt Államtitkár Úr! Megnyugodhatnak-e a győri polgárok és a gyár dolgozói a kekszgyár sorsát illetően? Várom válaszát.

Köszönöm. (Taps a Fidesz és az MDF soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  112  Következő    Ülésnap adatai