Készült: 2021.06.17.06:38:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2009.11.10.), 38. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Én is röviden szeretnék reagálni, tisztelt elnök úr, a Varga Mihály úr által elmondottakra, amelyek valóban nem értékelhetőek másképpen, mint csúsztatásoknak és a kettős beszéd tipikus példájának, amit nap mint nap hallhatunk a Fidesz képviselőitől.

Képviselő úr azt fogalmazta meg, hogy a munkanélküliség növekedése semmi más miatt nincs, mint egyedül a kormány gazdaságpolitikája. Akkor nyilvánvalóan ugyanígy kritizálja valamennyi európai uniós tagállam gazdaságpolitikáját a képviselő úr, és nyilván a Fidesznek olyan zseniális megoldásai vannak, hogy az összes európai uniós tagállam itt áll sorban, hogy végre beszámoljanak nekik is, merthogy náluk is jelentősen növekszik a munkanélküliség. Spanyolországban például közelíti a 20 százalékot, tehát nyilvánvalóan a spanyol miniszterelnök itt áll Orbán Viktor előtt, és könyörög neki, hogy ugyan már, a zseniális ötleteikkel álljanak már elő, mert náluk ezt a problémát nemigen sikerült kezelni. (Domokos László: Egy picikét szerényebben! Picit szerényebben!) Nem beszélve, tisztelt képviselő úr, azokról az adatokról, amelyeket elmondanak, amit például Orbán Viktor megfogalmazott, hogy szerintük a költségvetési hiány most nem 3,9 százalék lesz, hanem 7,5 százalék körül van.

(9.40)

A kettős beszédet, képviselő úr, ha lefordítjuk, akkor ez azt jelenti, hogy további kiadáscsökkentésekre tesz javaslatot a Fidesz, további megszorító intézkedésekre tesz javaslatot a Fidesz ezáltal, mert azt mondja, nem lesz annyi bevétel, tehát a kiadásokat csökkenteni kell (Babák Mihály: Jól mondod, ezt kell tenni!), tehát még erőteljesebb megszorítást javasol, Ezt, ha lefordítjuk, ez az igazság, tisztelt képviselő úr, az önök beszédében, ezt tartalmazza. Jó lenne, ha világosan beszélnének (Az elnök a csengő megkocogtatásával a hozzászólási időkeret leteltét jelzi.), mert ha nem, akkor mi leszünk kénytelenek lefordítani azt, hogy amit mondanak, az mit jelent az átlagember számára. (Babák Mihály: Nincs itt baj, itt minden jó!)

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai