Készült: 2021.06.17.07:12:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2009.11.10.), 264. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  264  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Tisztelt Ángyán Képviselő Úr! Ön zagyvaságokat beszél, félrevezeti az embereket, valótlanságokat állít, valótlanságok sorozatát állítja. Egyszerűen elképesztő, hogy milyen valótlanságokat képes itt, a parlament nyilvánossága előtt mondani! Remélem, hogy ezt tudatosan teszi, mert ha tudatlanságból teszi, akkor az még sajnálatosabb dolog, tisztelt képviselő úr. Mert az "Igyál tejet" programra a jövő évben ugyanannyi van beállítva, mint amennyit az idén felhasználtak. Egyébként felülről nyitott kassza, tisztelt képviselő úr, ha többletigény érkezik erre az alapra, akkor a források ezen a soron rendelkezésre állnak.

Az intézményfinanszírozásból annyit vettek el, amennyivel kevesebb járulékot kell a jövedelmek után fizetni, és néhány intézmény a tárca hatáskörén kívülre került, tehát nyilvánvalóan kevesebb pénzt kell szerepeltetni ezen a soron. Az ifjú gazdák programra most járt le a pályázati beadási határidő, két héttel ezelőtt, most kezdődött el a feldolgozása. Több száz ilyen pályázat érkezett be, az idén kétszeresére emelték a forrást, mert akkora volt az igény. Most, miután felmérik, hogy mennyire lesz igény, februárban születnek majd a döntések, és nyilvánvalóan a forrásokat hozzá fogják rendelni.

(15.00)

Képviselő úr, ne állítson valótlanságokat, ne vezesse félre a magyar embereket ilyen valótlanságokkal, amiket itt megfogalmaz, mert ezeknek semmilyen alapja nincs! Sorolhatnám az összes többi állításával kapcsolatban az ugyanilyen valótlanságokat, de erre nincs idő megcáfolni, hogy az önök 1350 módosító indítványa közül hány tartalmaz olyan dolgot, ami egyszerűen elképesztő, morbid, és ráadásul olyan is, ami már (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a megvalósulás folyamatában van, vagy már meg is valósították. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  264  Következő    Ülésnap adatai