Készült: 2019.11.12.02:08:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

144. ülésnap (2011.11.30.), 894. felszólalás
Felszólaló Gelencsér Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  894  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GELENCSÉR ATTILA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Már régóta gondolkodtam, hogy egyszer elmondom valahol, aztán úgy látszik, hogy itt az idő, hogy most elmondjam önöknek, Lendvai Ildikónak elsősorban, hogy milyen nagyszerű dolog, ha egy civil belép a közéletbe - mi, somogyiak tudjuk. (Derültség a Fidesz soraiban.)

Somogyban megtapasztaltuk, hogy milyen a korrekt civilség a közéletben, a magát civilnek mutató és egyébként politizáló, közéletben döntést hozó jelölteket állító, egyébként civil ember, amikor megérkezik és a teljes kiszámíthatatlanságot hozza magával.

Szeretném elmondani, hogy a mi emberünk, a mi civilünk volt MSZMP-s, Somogyért pártos, aztán újra MSZP-s, aztán Centrum-pártos, koalícióra lépett a Fidesszel, miközben együtt kormányzott megyei szinten a Fidesszel (Nyakó István: Napirend!), visszalépett az MSZP javára a választáson. Aztán megsimogatta őt Dávid Ibolya, végül most a Demokratikus Koalíciót dicséri. (Dr. Szanyi Tibor: Esztergom a napirendi téma! - Michl József: Szoros az összefüggés! - Nyakó István: Esztergom nem Somogyban van! - Zaj, közbeszólások.)

A helyzet az, hogy Tétényi Éva bármikor elindulhat a választáson. Tétényi Évát senki nem akadályozza meg, mert ha jól tudom, a választójogát sem vette el senki, egyszerűen színt kell valljon végre - ahogy a mi civilünk se tette soha, most valószínűleg ő sem fogja -, egyszer azt kellene mondania, hogy én LMP-s vagyok. Be kellene szálljon az MSZP-be vagy a Jobbikba és elindulhat.

Csak csendesen mondom kedves Lendvai Ildikónak, aki félti a demokráciát, azt, hogy Ausztriában talán demokrácia van még, és egy ilyen kicsike-picike faluban sem lehet elindulni civilként és függetlenként, csak és kizárólag pártszínekben.

A vita lényege, hogy önök a problémát, a fesztivált csinálják, mi pedig a megoldást. Azt gondolom, hogy ez jól is van így, maradjon így, meg fogjuk oldani. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  894  Következő    Ülésnap adatai