Készült: 2020.09.25.19:20:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

317. ülésnap (2013.10.28.), 56. felszólalás
Felszólaló Dr. Gulyás Gergely (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elfogadta a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:01


Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GULYÁS GERGELY (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Örömmel vettem az államtitkár úr tájékoztatását a tekintetben, hogy számtalan érintettel kapcsolatosan már most bizonyítékok állnak a hatóságok rendelkezésére.

Azt már szomorúan vesszük tudomásul, hogy a Demokratikus Koalíció politikusai, illetve az MSZP politikusai is érintettek ebben az ügyben, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy éppen ezért az ő érdekük is az, hogy a valóság a lehető legteljesebb mértékben kiderüljön. Ezért azzal fogadom el a miniszter úr válaszát, hogy kifejezetten azt várjuk a hatóságoktól, hogy amikor a nyomozás lezárul, akkor minden részletre kiterjedő, teljes körű tájékoztatást szíveskedjenek mindenféleképpen az ország nyilvánossága előtt, és ha lehet, akkor itt az Országgyűlés nyilvánossága előtt is adni.

Emellett szeretném jelezni azt is, hogy a Fidesz-frakció szándéka az, azt szeretnénk, ha az ilyen jellegű, most is büntetendő cselekményeket a büntető törvénykönyv a jelenlegi szabályozásnál szigorúbban, ha lehet, akkor külön tényállásban büntetné.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Helyes!)

(14.50)
Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai