Készült: 2020.08.03.20:27:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

73. ülésnap, 203. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:46

Felszólalások:  <<  203  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy a benyújtott módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön fogunk dönteni.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a nemzeti közszolgálati egyetem létesítéséről szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/2487. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/2487/6. számon kapták kézhez és ismerhették meg képviselőtársaim.

(A főtitkárhelyettes jelzésére:) Kérdés hangzott el közben felém, csak azok számára, akik ezt nem értették, hogy a kormányt képviselik. Úgy gondolom, amíg a másik tárca államtitkára megérkezik, addig Szócska államtitkár úr a kormány képviseletére kész, amennyiben nem távozik a Házból. Amennyiben távozik, akkor arra az időre... (Dr. Szócska Miklós Szilágyi Lászlóval beszélget. - Dr. Lamperth Mónika: Még nem tudja!) Ha az államtitkár úr egy percre rám figyelne, és a képviselő úr békén hagyná őt, akkor tudnánk folytatni az ülésünket. (Derültség. - Novák Előd Szilágyi Lászlóra mutatva: Az ő hibája! - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Az ellenzék hibája!)

Tisztelettel arra kérem az államtitkár urat, hogy addig képviselje a kormányt, ameddig Rétvári Bence államtitkár úr megérkezik. Úgyhogy én folytatnám, amennyiben a tisztelt Ház is egyetért ezzel.

Indítványozom, hogy a részletes vitában a benyújtott módosító javaslatokat két szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Felkérem Nyakó István jegyző urat, ismertesse az egyes vitaszakaszokat.

Felszólalások:  <<  203  >>    Ülésnap adatai