Készült: 2020.07.16.06:54:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2017.11.13.), 250. felszólalás
Felszólaló Dr. Apáti István (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  250  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Hát, az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy a Fidesz szokás szerint az ellenzék ellenzékének szerepét próbálja eljátszani vagy betölteni. Tehát ha valaki hirtelen ideutazna ebbe az országba, és nem tudná, hogy ki van kormányon és ki ellenzékben, akkor azt gondolhatná, hogy a Fidesz egy ellenzéki párt, mert olyan vehemenciával támad vissza, hiszen ebből próbál politikai haszonszerzésre törekedni, mintha ő lenne ellenzékben.

Most itt arról szól a történet, hogy a Jobbik el tud minden egyes forinttal számolni, arról szól a történet, hogy mi törvényesen eleget tudunk tenni valamennyi kötelezettségünknek, a Fidesz viszont nem. A 2010-es választási kampányról kiderült, hogy hatalmas szakadék tátong a Fidesz által bevallott összegek és a valóság között. És az a nagyon furcsa, hogy a korábbi Fidesz-tag, Polt Péter legfőbb ügyész úr, amikor a Fidesz ügyében kellett volna nyomozást indítani, akkor az általa vezetett ügyészi szervezet azt mondta, hogy az ügyészségnek ebben nincs hatásköre. Szinte ugyanolyan típusú ügyben, amikor a Jobbik ellene kellett elindítani eljárást, akkor ugyanezt a hatáskört hirtelen megtalálta Polt Péter.

(18.30)

Úgy gondolta, hogy ebben az esetben, ha már a legerősebb ellenzéki pártról, a Jobbikról van szó, lehet indítani egy nyomozást. Egyértelműen részrehajló, egyértelmű, hogy abszolút elfogult. Ebben a kérdésben szeretnénk tisztán látni, hogy a Fidesz 2010-ben tisztességesen, törvényesen, legitim módon szerzett‑e kétharmadot vagy sem. Erős a gyanú ugyanis, hogy nem, hiszen ha minden rendben lenne a költések körül, ha minden rendben lenne a kampányfinanszírozással, az összes kapcsolódó elszámolással, akkor önök nyugodt szívvel azt mondhatnák, hogy állnak bármifajta, bármilyen típusú vizsgálat elé, legyen ez egy vizsgálóbizottsági eljárás, hiszen tisztán, tisztességesen és törvényesen jártak el.

Mivel azonban takargatnivalójuk van, nem is kevés, ezért megpróbálják minden mondvacsinált ürüggyel, álindoklással ezt a felelősségre vonást elkerülni. Ezt még el lehet kerülni maximum öt hónapig. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  250  Következő    Ülésnap adatai