Készült: 2020.09.30.02:18:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

81. ülésnap, 339. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 8:58

Felszólalások:  <<  339  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megadom a szót Rubovszky György képviselő úrnak, Fidesz-Magyar Polgári Párt. (Jelzésre:) Tévedés? Megkérdezem, hogy kíván-e még valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.)

Megkérdezem, hogy Hende Csaba államtitkár úr kíván-e válaszolni az imént elhangzottakra. (Dr. Hende Csaba: Nem!) Nem. Köszönöm szépen.

A záróvitát lezárom.

Most a módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Arra figyelemmel, hogy az ajánlás 2. pontjában szereplő indítvány nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, erről nem határoz az Országgyűlés.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatát az ajánlás 1. és 3. pontjai alapján, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatokat 305 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett elfogadta.

Most az egyszerű többséget igénylő rendelkezéseket teszem fel szavazásra. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a szerzői jogról szóló törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 277 igen szavazattal, 25 nem ellenében, 17 tartózkodás mellett elfogadta.

Elnézést, tisztelt Országgyűlés, úgy látom, hogy itt a forgatókönyvben van némi gond, ezért egy kis türelmet kérnék, míg kiderítjük, hogy pontosan a megfelelő sorrendben szavaztunk-e. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! Elnézést a technikai hibáért, itt egy forgatókönyvi oldal kimaradt, ezért, hogy ne legyen semmilyen félreértés a későbbiekben, a következőket javaslom: a zárószavazást két részre bontjuk, és megismételjük az előző szavazást is, hogy ne legyen később semmilyen félreértés.

A törvényjavaslatnak, miután a rádiózásról és a televíziózásról szóló 1996. évi I. törvényt módosító rendelkezéseinek elfogadásához az alkotmány 61. § (4) bekezdése alapján a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának az igen szavazata szükséges, ezért először erről a minősített többséget igénylő részről határozunk, és utána az imént lebonyolított szavazást fogjuk megismételni. Tehát az előző szavazás eredményét kérem törölni.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a szerzői jogról szóló törvényjavaslat minősített többséget igénylő 110. § a) pontjának meghatározott része, b) pontjának, és 111. §-ának (3) és (4) bekezdéseiben foglalt rendelkezéseit az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 279 igen szavazattal, 31 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett a törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit elfogadta.

Most az egyszerű többséget igénylő rendelkezéseket teszem fel szavazásra. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a szerzői jogról szóló törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 276 igen szavazattal, 26 nem ellenében, 19 tartózkodás mellett a törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/997. számon, az egységes javaslatot pedig T/997/189. számon kapták kézhez. Az egységes javaslathoz az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be, amelyekről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/997/191. számon. Mindezek alapján záróvitára is sor kerül.

Kezdeményezem, hogy a záróvitában a módosító javaslatokat összevontan tárgyaljuk meg. Aki a javaslatommal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a záróvitát. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni az ajánlás 1-10. pontjaihoz kapcsolódóan. (Nincs jelentkező.) Jelentkezés nem történt. A záróvitát lezárom.

Most a módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1-10. pontjai alapján, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 202 igen szavazattal, 119 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.

 

(18.30)

 

Most a zárószavazás következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 200 igen szavazattal, 122 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy a törvény sürgős kihirdetését kezdeményezzem a köztársasági elnök úrnál. A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés elnökét erre az Országgyűlés kéri fel. A felkérésről az Országgyűlés vita nélkül határoz.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a törvény sürgős kihirdetését kezdeményezzem. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 203 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a törvény sürgős kihirdetését kezdeményezzem a köztársasági elnök úrnál.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a távközlésről szóló 1992. évi LXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/999. számon, az egységes javaslatot pedig T/999/20. számon kapták kézhez. Az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, amelyről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített, T/999/22. számon. Mindezek alapján záróvitára is sor kerül. Megnyitom a záróvitát.

Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni az ajánlás egyetlen pontjához kapcsolódóan. (Nincs ilyen jelzés.) Jelentkezés nem történt. A záróvitát... (Jelzésre:) Bocsánat, időközben megjelent Kovács Kálmán képviselő úr neve. Kíván a záróvitában hozzászólni, képviselő úr? (Jelzésre:) Parancsoljon!

Felszólalások:  <<  339  >>    Ülésnap adatai