Készült: 2020.07.04.12:19:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

88. ülésnap (2019.10.28.), 52. felszólalás
Felszólaló Vigh László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:26


Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország Kormánya hivatalba lépését követően úgy döntött, hogy kiemelt ügyként kívánja kezelni a hazai innováció ösztönzését és az ország versenyképességének növelését. Ezen célkitűzések eredményei szemmel láthatóak országszerte. A választókerületem központja, Zalaegerszeg a kormány innovációt támogató és beruházásokat ösztönző politikájának köszönhetően felkerült a hazai gazdaságfejlesztés térképére. A zalai térség komplex fejlesztésének eredményeként ma a városban az álláskeresők száma 2,5 százalék alá csökkent, a munkahelyek száma pedig további négyezerrel nőtt az elmúlt öt évben. Szeretném kiemelni, hogy a zalai megyeszékhely megbízható partnere minden, Magyarország versenyképességét fokozó törekvésnek. Minderre például szolgál a városban megnyíló Innovációs és Tudásközpont, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem között létesült együttműködés, amely által az egyetem tovább tudja növelni digitális törekvéseit, illetve erősíteni gyakorlatorientált képzési kínálatát.

Hangsúlyozandónak tartom, hogy a városban megnyíló  és egyben Magyarországon első  duális szakképzési központ modern infrastruktúrával rendelkező környezete magas színvonalú segítséget nyújt ahhoz, hogy a fiatalok minél több tapasztalatot szerezzenek, valamint kedvet kapjanak az általuk választott szakmához. A kormány támogatásának köszönhetően a helyi gazdasági szereplők az önkormányzattal együttműködve tudják majd a duális képzést sikeresen megvalósítani.

A Fidesz és a KDNP frakciója számára továbbra is fontos, hogy a szakképzésben részt vevő fiatalok tanulmányaik végzése során az elméleti tudás mellett színvonalas gyakorlati képzésben is részesüljenek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A fentiekre tekintettel kérdezem az államtitkár urat: miként támogatja a kormány a szakképzés feltételeinek modernizálását hazánkban? Várom a megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai