Készült: 2020.07.08.16:47:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

60. ülésnap (2019.03.18.), 244-246. felszólalás
Felszólaló Vigh László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:22


Felszólalások:  Előző  244 - 246  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném jelezni a képviselőtársaim felé, hogy olyan szerencsés vagyok, hogy volt egy képviselőtársam, úgy hívták, hogy Wittner Mária, és ő elmesélte nekem, hogy 13 évig volt börtönben, közben négyszer ítélték halálra. Volt a börtönben egy hölgy  most arról beszélek, hogy milyen fontos a múlt kiteregetése , volt egy barátnője, és mindent megosztott vele. Évekig volt a börtönben vele egy zárkában. Aztán amikor kiengedték Wittner Máriát, mikor lehetett kutatni, elkezdett kutatni a hölgy után és minden után, ami ott történt, és kiderült, hogy ez a hölgy jelentett róla. Akivel nagyon jóban volt, akivel baráti viszonyban volt, akivel együtt sírtak, együtt nevettek évekig a zárkában, jelentett róla. Máriát nem hagyta nyugton ez a dolog, tovább kutatott, hogy hogyan lehetséges az, hogy akiben ennyire megbízott, aki ilyen jó barátja volt, mégis jelentett róla, és kiderült  (A képviselőtársával beszélgető Ungár Péter felé:) ezt mondom a képviselő úrnak, aki látom, figyel , hogy azért jelentett róla, mert megfenyegették, hogy a két gyermekét többet nem fogja látni. (Moraj és közbeszólások az ellenzéki képviselők köréből, többek között Szilágyi György: Ne csinálj már áldozatot azokból, akik spiclik voltak!)

A helyzet érdekessége az, hogy ön együtt áll azzal a társasággal, amelyik mondja, hogy ki kell vizsgálni a múltat, akik közül való Biszku Béla. (Szilágyi György közbeszól.) Ezt csak azért mesélem el, egyszerűen nem is tudom, hogy miről beszélnek, mikor azt mondják, hogy tisztázzák. (Folyamatos közbeszólások az ellenzéki képviselők padsoraiból.)

Szeretnék három gondolatot idézni az előre leírt papíromból. Én azt gondolom, az én álláspontom az, hogy az érintettek számára minden adat nyilvánosságra áll most is, ha valaki be akar menni kutatni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) A tényfeltárást végző szervek számára az adatszolgáltatás biztosított és a kutatási tevékenység is. Úgyhogy (Az elnök újból csenget.) higgyék el, ez nem annyira fekete-fehér, amennyire önök gondolják, teljesen… (Az elnök kikapcsolja a mikrofont.)

ELNÖK: Köszönöm szépen. Sajnos több mint két perccel…

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Elnézést kérek, köszönöm szépen. (Dr. Brenner Koloman: Szánalmas magyarázkodás!)
Felszólalások:  Előző  244 - 246  Következő    Ülésnap adatai