Készült: 2020.07.07.17:29:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

29. ülésnap (2018.10.15.), 270-272. felszólalás
Felszólaló Vigh László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:45


Felszólalások:  Előző  270 - 272  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Megnézve a tévévitát, miniszterelnök úr válaszait, és ami az Európai Parlamentben zajlott a másik oldal részéről, igazat adok az ellenzéknek, valóban két világ van Európában is, Magyarországon is. Abban is egyetértek, hogy önök teljesen másképp látják a világot, mint mi. Én magamról is elmondhatom, egy keresztény konzervatív ember vagyok, fontosnak tartom ezeket az értékrendeket, önök más értékrendeket tartanak fontosnak. Viszont egy nagy különbség van önök között és a másik európai ellenzék között: a másik európai ellenzék a saját országa ellen nem jár el, nem csinál jelentéseket, nem jelenti fel őket, nem ad olyan dokumentumokat, amiket önök adtak Sargentininek meg annak idején Tavaresnek, és büszkén mondják magukról, hogy mi segítettünk ezen jelentések elkészítésében. Hogy létezik, hogy a saját családjuk ellen, a saját hazájuk ellen önök eljárnak? Önök azon dolgoznak, hogy bántsák azt a nemzetet, ahol emberek élnek, dolgoznak, családokat nevelnek! (Arató Gergely: Ki bántotta őket? Benneteket bántunk, nem az embereket!  Az elnök csenget.) Én azt gondolom, nagyon rossz nyomon járnak.Jó, hogy visszajött a Párbeszéd képviselője (Tordai Bence visszaült képviselői helyére.), azt mondta nekünk, hogy senki nem támogat bennünket. Hogyan nyertünk háromszor kétharmaddal? (Közbeszólások az ellenzék soraiból: Csalással!  Derültség.  Az elnök csenget.) Mikor ezt mondja…

ELNÖK: Bocsánat, képviselő úr! Varju és Korózs képviselő urak, ez nem a cirkusz manézsa, úgyhogy kérem, hogy országgyűlési képviselőhöz méltóan szíveskedjenek viselkedni, különben kénytelen vagyok önöket figyelmeztetésben részesíteni. Parancsoljon, képviselő úr!

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Amikor azt mondják DK-s és szocialista képviselőtársaim, hogy csalással, abban a pillanatban 11 ezer szavazókörben ülő elnököt és delegáltakat sértenek meg, 11 ezerszer 3-4-5 embert sértenek meg, mikor azt mondják, hogy csalással. A választásokkor az önök emberei is ott vannak, ők is írják a lapokat, és önök is összeadják a szavazatokat, csakhogy itt a szavazatoknál az volt a gond, hogy nekünk 2 millió 800 ezer szavazatunk volt. És most jön az uniós választás, és ugyanúgy meglátják azokat az eredményeket, amelyeket kapnak ezen politika okán, és ugyanúgy visszatérünk ezekre a vitákra az uniós választás után, és nem értik, hogy önök miért kaptak egy mandátumot vagy másfelet, nem értik, hogy az emberek miért nem szavaztak önökre. Azért nem szavaztak önökre, mert önök a saját hazájuk ellen dolgoznak. (Arató Gergely: Ez nem igaz! Hazudsz!  Az elnök csenget.) Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.  Zaj, közbeszólások az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  270 - 272  Következő    Ülésnap adatai