Készült: 2020.07.13.15:33:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

111. ülésnap (2020.03.10.), 84. felszólalás
Felszólaló Vigh László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Igazat szeretnék adni Arató képviselő úrnak… (Arató Gergely: Nem lesz ebből bajod?  Derültség az ellenzék soraiban.) Nem. Arról beszélt a képviselő úr, hogy teljesen másképp látjuk a vidék helyzetét. Igen, ön Budapestről nézi, én pedig vidékről. Azt mondta a másik képviselő úr, hogy le kell menni vidékre. Nekem nem kell, mert én ott élek 58 éve. Életem felét a szocializmusban töltöttem, a másik felét ebben a szabad rendszerben, és azt látom, hogy óriásit fejlődtek a falvak. Én most Zala megyéről beszélek inkább, ott 258 településből 248 falu, és nagyon jól vannak, jól érzik magukat. Ahol jó a polgármester, hihetetlen, hogy fejlesztik a települést. És amit Gyopáros képviselő úr tett kormánymegbízottként, hogy rátett egy „Magyar falu” programot, ez meg hab a tortán. Tehát azt gondolom, hogy amit meg lehet csinálni falun, vidéken, azt megcsinálják a polgármesterek.

Amikor mondják, Keresztes Lóránt és mindenki, hogy nincs orvos, nincs ez, nincs az: miről beszéltünk 12 éve? Nincs munkahely. Most miről beszélünk? Jó lenne munkaerő. És ez miért van? Azért, mert felpörgött a gazdaság. És ma, ha valaki faluhelyen munkát keres, szeretne dolgozni, tíz helyre tud elmenni egyszerre dolgozni. (Dr. Varga-Damm Andrea: Mert elment a konkurencia!) Azért mondom, mert én ott élek. Tíz helyre tud egyszerre elmenni dolgozni! (Balczó Zoltán: Egyszerre tíz helyen nem lehet dolgozni!) Tehát ma a falu és a vidék annyira megváltozott, amit Budapestről önök nagyon nehezen látnak, meg teljesen más szemüvegen keresztül.

Én azt gondolom, hogy a „Magyar falu” program, az önkormányzatiság és a kistelepülések most egy sikerágazat. Ne bántsák őket, az a kérésem. Valóban, igazat adok, le kellene menni oda (Balczó Zoltán: Nem le, fel!), és lenni közöttük. A kormánymegbízott azért tudja mondani, hogy milyen sikeres, mert folyamatosan járja a választókerületeket, és folyamatosan találkozik a polgármesterekkel (Dr. Varga-Damm Andrea: Nem csak a polgármesterek…), és hallja azokat az ötleteket, hogy mi mindent tudunk még csinálni, hogy még sikeresebbek legyünk. Úgyhogy én azt gondolom, nagyon rendben vagyunk. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai