Készült: 2020.04.07.06:24:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2009.06.09.), 188. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Bevallom őszintén, hogy vártam a mai vitát. Az érdekelt a mai vitából, hogy a szocialista képviselők viselkedése, érvelése a vasárnapi eredmények tudatában vajon változik-e, egy kicsit visszább fognak-e, megpróbálják-e reálisan nézni az országban történteket, egyáltalán azt, hogy a választópolgárok hogyan állnak önökhöz, mi a véleményük önökről, az önök kormányzásáról. Teljesen megdöbbentő volt a mai vita. Nem tudom, hogy önök kikre hallgatnak, hogy ki hat önökre. Hogy az ellenzék nem, azt hosszú évek óta tudjuk. Hogy az Európai Unió nem, azt is évek óta tudjuk. De hogy senki nincs önökre hatással? Azt azért nehezen lehetett hinni, hogy a választópolgárok sincsenek hatással az Országgyűlésben a szocialista képviselőkre. Önöknek semmijük nem változott meg. Gondolkodjanak már el! Olvassák már el a szavazási végeredményt! Ötödére csökkent a szavazóbázisuk. Valamit rosszul csinálnak - vagy mindent. De hogy a parlamenti érvelésük rossz, az egészen bizonyos.

Hogy hét év kormányzás után az adótörvények vitájában az legyen az egyetlen érvük, hogy a Fidesz mit csinált 1998 és 2002 között, az mindent elárul. Uraim, az önök támogatottsága tovább fog csökkenni. Nem tudnak érvet mondani a benyújtott adótörvény mellett. Komolyan mondom, számomra egyszerűen sajnálatos volt a mai vita. Sajnálatos, hogy Kovács Tibor feláll, és továbbra is azzal foglalkozik, hogy a Fidesz, a Fidesz, a Fidesz. A Fidesz, mélyen tisztelt Kovács Tibor, ezen a választáson közel 60 százalékot ért el, 40 százalékkal többet, mint önök. Ezen gondolkozzanak el! Mi se csinálunk mindent jól, de azért egészen bizonyos, hogy valamit jobban csinálunk, mint önök, a támogatottság ezt mutatja.

Köszönöm szépen. Még van 36 másodpercem, ezt majd szeretném kihasználni. (Taps a Fidesz soraiban. - Göndör István: Hadd mondja el!)
Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai