Készült: 2020.05.31.00:03:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 146. felszólalás
Felszólaló Dr. Kékesi Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÉKESI TIBOR (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Úgy látom, valóban az idő egy kicsit messzire sodorta Surján képviselő urat a magyar parlamenttől, mert bár kemény itt a hang, de talán ez a beszéd kilógott a sorból. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: - Nem ő írta, hát nem tudja, mi van benne! - Megírták neki! - Zaj.)

Én azzal kezdeném, hogy az Európai Unió egységes szabályokat alkalmaz. Egységes szabályokat alkalmaz akkor is, amikor a hiánnyal kapcsolatban képvisel bizonyos elveket, módszereket, és alkalmazza ezt Magyarországra nézvést ugyanúgy, mint Spanyolországra nézvést is, de akkor is egységes elveket alkalmaz, amikor a gazdaság fejlődésével, növekedésével számszerűsíti az értékeket úgy, mint tette ezt a 2004. évre vonatkozóan Magyarországgal, amikor is a Statisztikai Hivatalunk által kimutatott 4,2 százalékos gazdasági növekedést utólag, visszamenőlegesen 4,6 százalékra módosította.

Az a Fidesz-bohózat, hogy a képviselő úr itt osztogatásról beszél, mások pedig, nem is tudok olyan sort, amin ne követelnének több pénzt a költségvetésben, úgy gondolom, rövidesen annak a már félig összedőlt Fidesz-kártyavárnak a teljes összedőlését fogja eredményezni.

Végül a Kohéziós Alapokkal kapcsolatos megjegyzésre, amit remélem, ott az Európai Parlamentben nem egészen így képvisel a képviselő úr, azt tudom mondani, hogy majd ha Németországot - amely kezdettől fogva az eurózóna tagja és a fő felelőse ennek - a négy éve folyamatosan és emelkedő mértékben az államháztartás hiányára vonatkozó szabályok túllépéséért a legcsekélyebb módon is megbüntetik, akkor komolyan vesszük, hogy Magyarországtól esetleg megvonhatják a kohéziós pénzeket, addig nem.

Köszönöm a szót. (Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai