Készült: 2020.01.29.12:19:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 140-142. felszólalás
Felszólaló Volner János (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ügyrendi kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:13


Felszólalások:  Előző  140 - 142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tájékoztatni szeretném elnök urat az ügyrendi javaslatom okáról. Vágó Gábor képviselőtársam - miután elárultam azt, amit egyébként mindenki tud, hogy honnan pénzelik az LMP-t - egy nemzetközileg egyezményes jelzést küldött nekem, jobb kezének középső ujját felmutatva, függőlegesen fölemelve üzent nekem egy egyértelmű üzenetet. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Szégyen!)

Arra kérem elnök urat, hogy élve a Házszabály adta lehetőségekkel, az LMP-s képviselőtársunk hozzászólási jogát a mai napra felfüggeszteni szíveskedjék, ugyanis ez a lépés olyan mértékben sérti az Országgyűlés méltóságát (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Szégyen!), ami azt gondolom, hogy egy ilyen korlátozó intézkedést kíván.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Igaza van. - Taps a kormánypárti padsorokban.)

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Képviselő úr, abban a kellemetlen helyzetben vagyunk itt fenn az elnökségben, hogy sem a jegyző urak, sem én nem figyeltünk Vágó Gáborra ez alatt az idő alatt. Arra lehetőség van, hogy önök hivatalosan kérjék a házvezetést, hogy a televíziófelvételekből nézzék meg, hogy erre valóban sor került-e. Itt van Farkas Gergely frakcióigazgató úr, ennek megfelelően a megfelelő eljárásra lehetőséget látok a házbizottság ülésén. Itt én jogtalanul járnék el, ha egy olyan dologgal kapcsolatban foglalnék állást, amelyet magam nem láttam. Nem vonom kétségbe - bocsánatot kérek -, hogy ez így volt, illetve nem tételezem fel ugyanakkor képviselőtársamról, hogy ez történt, de ebben a helyzetben meg kell érteniük, nincs arra erkölcsi lehetőségem, hogy én itt bármilyen formában ítéletet mondjak.

Volner János képviselő úrnak adok szót. Parancsoljon!

VOLNER JÁNOS (Jobbik): Azt javasolnám, hogy ismerve LMP-s képviselőtársaim bevállalósságát, kérdezzük meg Vágó Gábor képviselőtársunkat, hogy így történt-e. Vélhetően nem fogja képviselőtársunk letagadni ezt a tettet, valószínűleg be fogja vállalni, sőt lehet, hogy büszkén blogolni is fog még az este folyamán.

(14.10)

Tehát azt javasolnám, elnök úr, kérdezzük meg őt, és ennek birtokában az elnök úr határozzon erről a lépésről.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  140 - 142  Következő    Ülésnap adatai