Készült: 2020.09.19.21:42:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

38. ülésnap, 132. felszólalás
Felszólaló Stummer János (Jobbik)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:09

Felszólalások:  <<  132  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

STUMMER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Néhány tízezer forint havonta, önöknek ez nem pénz, talán észre sem vennék, ha egyszer csak eltűnne a pénztárcájukból, de azoknak az embereknek, akiknek nincs más ellátásuk, egészségi állapotuk leromlása miatt pedig esélyük sincs, hogy dolgozni tudjanak, azoknak az embereknek ez a néhány tízezer forintos rokkantsági ellátás az életben maradást jelenti  pontosabban jelentette, amíg önök el nem vették tőlük.

(Hiszékeny Dezsőt a jegyzői székben Szabó Sándor váltja fel.)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ami az utóbbi napokban a rokkantsági ellátással kapcsolatban napvilágra került, az az önök bukásával egyenértékű. Pedig megóvhatták volna magukat és az érintetteket ettől a skandalumtól, 2011-ben a vonatkozó törvény parlamenti vitájában ugyanis világosan felhívtuk az önök figyelmét azokra a veszélyekre, amelyek azóta beigazolódtak.

De hiába próbáltuk önöket jobb belátásra bírni, a politikai közösségüktől azóta már megszokott flegma nagyképűséggel söpörtek le az asztalról minden jó szándékú javaslatot. Elmondtuk, hogy hiába a rokkantnyugdíjak rendszerében van a legtöbb potyautas, de akkor sem az a megoldás, hogy egy fűnyíróval áthajtunk a rendszeren, ahogy önök tették. Elmondtuk, hogy a felülvizsgálatokat nem lehet olyan méltatlanul és megalázó módon végrehajtani, úgy, hogy az érdekvédelmi szervezeteket is kiszorítják belőle, mint ahogy önök tették. És elmondtunk még sok minden mást, de önök a fülük botját sem mozdították, úgy tettek, mintha meg sem hallanák ezeket az érveket.

Hölgyeim és Uraim! Önök kisemmizték ezeket a kiszolgáltatott embertársaikat, maguk tönkretették az érintett családokat, és hiába lesz itt akármilyen döntés a korrekcióról, nincsenek illúzióink, beindul majd megint a kormányzati „itt a piros, hol a piros”, és szépen, észrevétlenül elsumákolják majd az arányos kártérítést. És hogy miért? Mert megint a kivagyiságuk győz majd a lelkiismeretük felett, mert önök szerint ebben az országban senki másnak nem lehet igaza, csak és kizárólag maguknak. Ugye, nem lesz, nem így lesz (Az elnök csenget.), Rétvári államtitkár úr? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

Felszólalások:  <<  132  >>    Ülésnap adatai