Készült: 2021.05.18.15:12:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2017.10.02.), 86. felszólalás
Felszólaló Bánki Erik (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elfogadta a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:07


Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök úr. És köszönöm szépen a részletes információkat, tisztelt államtitkár úr, amelyek rávilágítottak arra, hogy Magyarország Kormánya komolyan veszi azt az ígéretét, amelyet még a 2010-es megalakulásakor tett, miszerint a gazdaság teljesítőképességéhez mérten az elsődleges feladata az lesz, hogy a bérek szintjét emelje, és amellett, hogy új munkahelyeket teremt és ezáltal növeli a foglalkoztatottság mértékét, amellett a nettó jövedelmeket is átlag feletti szinten emelje.

Azt gondolom, hogy ezek az adatok, amelyeket államtitkár úr is elmondott, önmagukért beszélnek, miszerint a bérek vásárlóereje 24 százalékkal nőtt, a három, illetve több gyermeket nevelő családokban pedig ez 50 százalék fölötti mérték, az pedig kifejezetten kiemelkedő adat, ami az idei év első hét hónapjára vonatkozik, ami szerint 10 százalék fölötti volt már idén a reálbér-növekedés.

Tehát köszönöm szépen, és számítok a kormány további támogatására azokhoz a kezdeményezésekhez, amelyeket a Fidesz és a KDNP frakciója ezen a téren meg fog tenni. Elfogadom a választ természetesen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 
Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai