Készült: 2021.05.15.15:39:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

230. ülésnap (2017.05.31.), 30. felszólalás
Felszólaló Bánki Erik (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNKI ERIK, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon büszke vagyok arra, hogy én magam lehettem előterjesztője annak a törvényjavaslatnak, amely 2011-ben a Ház előtt járt, és amelynek nagy támogatottsága volt a Ház falai között. Talán nem is véletlen, hiszen az Európai Unióban elsőként Magyarország volt az, amelyik egy ilyen típusú társasá­gi­adó­kedvezmény-rendszert vezetett be. És miután elsők voltunk, nekünk kellett végigküzdeni az Európai Bizottsággal azt az egyeztetési folyamatot, amelynek köszönhetően végül az Európai Bizottság a jóváhagyását adta, hiszen a társasági adó egy olyan kategória, amely közösségi szabályozást igényel. Éppen ezért arra is külön büszke vagyok, hogy a magyar kormány apparátusa képes volt arra, hogy rekordidő, 7 hónap alatt zárja le az egyeztetéseket. Ennek köszönhető az, hogy 2011-ben a törvény hatályba is tudott lépni.

Államtitkár asszony beszélt arról, hogy milyen mértékben növekedett az igazolt versenyzők száma, háromnegyedével nőtt meg az elmúlt időszak alatt, ami, azt gondolom, kiemelkedő eredmény. A mostani módosításnak köszönhetően, azzal, hogy a röplabda csapatsport is bekerül a támogatott kategóriába, azt gondolom, az igazolt játékosok számának növekedésében és elsősorban az utánpótlás-nevelés terén olyan távlatokat nyit meg, amely számos gyermek számára kiváló sportolási és később életpálya-lehetőséget is megnyit.

Talán nem véletlen, hogy a mostani benyújtást is a Fidesz, illetve a KDNP képviselői kezdeményezték, így a Gazdasági bizottság volt ennek a törvényjavaslatnak a benyújtója. A bizottsági ülésen a Fidesz képviselői természetesen valamennyien támogatták ennek a törvényjavaslatnak a benyújtását. Hiszen azt gondoljuk, hogy az a sikertörténet, amely 2010 óta megindult a csapatsportágak támogatása terén, ezzel a módosítással tovább erősödhet. Arra kérem tehát képviselőtársaimat, hogy támogassák ennek a törvényjavaslatnak az elfogadását. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai