Készült: 2020.07.08.13:16:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

214. ülésnap (2017.04.19.), 82. felszólalás
Felszólaló Kunhalmi Ágnes (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 9:20


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KUNHALMI ÁGNES (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! A Fidesz már messze leszálló ágban lévő, de még mindig erős állampárt árnyékában kezdte meg tevékenységét civil szervezetként. Munkáját sok esetben váratlan külső szereplők segítették, akik tudást és pénzt adtak a Fidesz fiataljainak, elég, ha csak Soros Györgyre gondolunk, mint afféle külső jóakaróra, aki nélkül nem válhattak volna a Fidesz vezetői lényegében semmivé. Az állampárt árnyékában helyenként vegzálásoknak kitéve dolgoztak, megfigyelték őket, nehezítették a dolgukat. Látom, rendesen beégett nekik, hiszen most ők ugyanezt csinálják. Az akkori Fidesz a jövőre figyelt, és építette saját legendáját. A rendszerváltás utáni első évtizedben a párt kereste a helyét, cserélte a szavazótáborát, és a mából nézve jóval egészségesebb lelkű kormányzásba kezdett, mint amit ma bemutat.

Aztán valahogy az egész elkezdett belülről, a tetejéről szétrohadni. Megmérgezte a félelem, a hatalomféltés, az akarnokság és a kapzsiság. A Fidesz vezetőit egyre inkább hatalmába kerítette a sötétség, a félelem, a gyűlölet és a pénzvágy, no meg, teszem hozzá, most már az igazságszolgáltatás elől való menekülés. Mára úgy tűnik, lefeküdtek olyan hatalmaknak, ha úgy tetszik, a Kelet sötét, barbár vezetőinek, akik megfertőzik az ember gondolkodását, akik nem tisztelik a sokféleséget, a változatosságot, az egyéni akaratot és az emberi méltóságot sem, akik kizárólag a hatalom megőrzését, az uradalom és a feudalizmus világát ismerik, és minden eszközzel azon vannak, hogy azt kiterjesszék és fenntartsák. Ezeknek a keleti uraknak az eszköztárában ott van a hízelgés, a zsarolás, a mesés vagyonok ígérgetése és persze a csalással fűszerezett népszavazás, a média elfoglalása, a választási rendszer eltorzítása is, minden olyan eszköz, aminek a Fidesz mára teljes mértékben a rabjává vált, miközben önöket és Orbán Viktort is olyan mértékben nézik le ezek a keleti vezetők, hogy szinte kínos már nézni is.

A Fidesz azzá vált, ami ellen létrejött. A civil szervezetekből, lelkes csoportból elnyomó diktátorszervezet lett, amely maga is egy nagyobb hatalom szolgája. Ebben a világképben Magyarország egy hűbérbirtok, egy átengedett ajándékterület, amin a kisebb diktátor gyűjtögetheti a pénzt és elnyomhatja az itt élőket, ha teljesíti a nagyobb urak akaratát. Ilyen világot már látott ez az ország, ezt a világot már ismerjük. Így működött a Magyar Népköztársaság a Szovjetunió árnyékában. Innen nézvést jól érthető most már Orbán Viktor öt évvel ezelőtti itt, e falak között tett vallomása, mikor is azt mondta, hogy nem a diktatúra, hanem a diktatúra vezetőivel volt a harcom. Hát, ez világos beszéd!

De a tragédia a szemünk előtt történik. A Fidesz azzá vált, ami ellen megszervezte önmagát. Azt az ideát, azt a hitet árulta el, amely létrehozta. Voltak, akik hamarabb, vannak, akik kicsit később ismerik fel, de a lényeg mindig ugyanaz. Ha önök elárulják azt, amiért létrejöttek, azt előbb-utóbb többen fogják tudni, mint ahányan még nem vették észre.

A civilek regisztrálását szolgáló törvényre eddig csak keleti demagóg rezsimeknél volt példa. Ilyen például Oroszország, ahogy ezt többen előttem elmondták, de sajnos ilyen Netanjahu kormánya is, és más, kisebb ázsiai rezsimeknél is láttuk már ezt. Azzal, hogy ezt megpróbálják Európában, itt, a nyugati civilizációban is bevezetni, az a helyzet, hogy kiröhögtetik magukat. Biztosan működik ez a kampány egy kisebb közösségnél, és ők biztosan lelkesen fogják majd elhinni önöknek az újabb és újabb hazugságokat is, lelkesen fogják tolni az újabb ellenségeket, és talán nem fogják megkérdezni önöktől még egy darabig, hogy ha a Civil Összefogás Fórum és a Nemzeti Civil Alap a Fidesz-tüntetések fő szponzora, akkor hogy lehet a civilek ellen törvényt hozni egyáltalán. Biztosan lesznek olyan Fidesz-elkötelezettek, akik ezt a kérdést nem fogják önöknek feltenni a választásokig. De vajon ők a többség, vagy többségben vannak egyáltalán? Elég ember ez ahhoz, hogy önök 2018-ban is választást nyerjenek? Hát, nem elég, és ez az önök fránya nagy baja. Nincsenek elegen, és ez a mag is most már egyre több kérdést tesz fel önöknek.

Ami talán pedig még ennél is fontosabb, hogy megéri-e sok százezer embert tönkretenni, gyűlöletbe taszítani, ellenségekkel etetni azért, hogy önök hatalmon maradjanak. Megéri elárulni a leghűségesebb támogatóikat is azzal, hogy hét év kormányzás után is mindenféle külső ellenségeket kreálnak a számukra? Soros György nem szervezkedik Magyarország ellen, és nem szervez tömeges bevándorlást civileken keresztül. Épeszű ember egyszerűen nem hiszi el önöknek, hogy néhány, a szegény gyerekek oktatásával, egészségügyi szűrésével, környezetvédelemmel, női egyenjogúsággal meg tanulmányírással foglalkozó civil aktivista menekültek százezreit akarja átcsempészni a határon. Miben csempészi át, képviselőtársaim? A füzeteikben meg a kosaraikban, amit a hátrányos helyzetű gyerekeknek visznek? Egy­szerűen elképesztően kínos, hogy ilyen ostobaságot zeng a magyar kormány propagan­da­kom­man­dó­ja. Hát, ez tényleg nevetséges!

Az önök által megtámadott civilek a magyar államtól vesznek át olyan feladatokat, amelyeket az állam nem képes, és hozzáteszem, 2010 óta olyan feladatokat, amelyeket az állam nem akar egész egyszerűen ellátni. Önök szerint ellenség és külföldi ügynök például az Igazgyöngy Alapítvány, amely a putriból húzza ki a legszegényebb gyerekeket, miközben önök 43 ezer gyereket tettek ki a közoktatásból általános iskolai végzettség nélkül?! Ügynöknek nevezik azokat, akik tanodát és művészeti iskolákat tartanak fel a legszegényebb gyerekeknek, pótolva az állam feladatát?! Hol látnak önök itt migránsokat, az isten szerelmére?! Önök szerint ügynökszervezet a Bibó Szakkollégium is már. Talán ismerős a neve, ami ma Soros György alapítványa támogatásával tanít kiskunhalasi és őri gyerekeket. Önök szerint ellenség és ügynök a Születésház Egyesület, amely nőket készít fel a szülésre. Nem lehetnek ennyire ostobák, gonoszak és gátlástalanok, tisztelt fideszes képviselőtársaim! De igen, de sajnos igen. Ennyire gátlástalanok, és még annál is gonoszabbak.

Magyart uszítanak magyar ellen, miközben rohadnak az iskolák, rohadnak a kórházak, elmennek ebből az országból a fiatalok, nincs elég bér, és nincs elég kenyér az asztalon. Hogyan lesz a sorozásból és a civilek megtámadásából jobb egészségügyi ellátás, jobb oktatás? Válaszoljanak erre a kérdésre, nyomjanak kétperces gombot! Hogyan lesz több bér, jobb egészségügyi szolgáltatás, és még egyszer kérdezem, több tudás, jobb élet a magyaroknak a civilek támadásával, a CEU támadásával és sorosozással? Erre válaszoljanak, tisztelt fideszes képviselőtársaim!

Az igazi ellenségünk nekünk most már a gyűlölet. Az igazi ellenség a cinizmus, a „bármi belefér” világa. Az igazi ellenség az az árulás, amit a Fidesz követ el saját szavazói és az ország ellen. Az, hogy elnyomó hatalmaknak szolgáltatják ki évtizedekre az országot, beleértve a fideszes gyerekeket is, akiknek ugyanolyan nyomorúságos lenne az élet egy magába roskadó, bezárkózó, sikertelen országban élni, mint mindenki másnak.

Ezért kell önöket leváltani, ezért fognak megbukni 2018-ban. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van! ‑ Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai