Készült: 2020.08.12.00:35:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

147. ülésnap (2008.05.19.), 422. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  422  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Sokat nem érdemes vitatkozni, mert majdnem egyetértünk. És ha hajnali fél 1-kor sokat folytatjuk ezeket a hozzászólásokat, még egyre kevéssé fogunk, tehát elfajulhat a vita.

Azt tapasztalom, hogy ahova a gyermekem óvodába jár, rendszeresen vannak gyűjtések, ruhagyűjtések a szegényebb óvodástársak javára, és egyébként nemcsak ebben az óvodában, hanem a többi kőbányai óvodában is. Tehát ez a probléma, hogy nincs a gyereknek annyi ruhája, hogy óvodába tudjon menni, szerintem ez mondvacsinált probléma, ez általában megoldódik. Ugyanakkor továbbra is azt gondolom, hogy az, hogy csak első alkalommal lehessen természetbeni támogatást nyújtani, nem indokolt, mert ha első alkalommal meg tudja szervezni az önkormányzat, akkor lehet, hogy második alkalommal is.

Másrészt még egyszer elmondom, hogy mi azzal nem értünk egyet, hogy a beiratkozáskor ez a fajta támogatás legyen. Az önkormányzatoknál ezer más lehetőség van egyébként a hátrányos helyzetű családokat segíteni, és meg tudják oldani más módon is ezt a problémát. Ezt az összeget vagy ezt a pénzforrást arra kell felhasználni, hogy ezek a hátrányos helyzetű családok folyamatosan elvigyék a gyerekeiket óvodába. Ha odaadjuk az elején a pénzt, utána nem viszik el, az nem jó nekünk sem. Ezt a motivációt, ami bizonyos családok esetén működik, azt gondoljuk - ez az álláspontunk nincs olyan messze az önökétől -, fenn kell tartani, és ha a gyerek beszokott az óvodába, a család is megszokta, hogy minden reggel felkel fél 8-kor, és óvodába jár két hónapig, akkor pedig ki kell fizetni.
Felszólalások:  Előző  422  Következő    Ülésnap adatai