Készült: 2020.08.09.16:57:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

212. ülésnap, 57. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:34

Felszólalások:  <<  57  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A benyújtott módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön döntünk majd.

Soron következik a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény módosításáról szóló 2008. évi CXI. törvény hatálybalépésével és a belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK irányelv átültetésével összefüggő törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat, valamint a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvényjavaslat együttes általános vitájának folytatása és lezárása. A törvényjavaslatokat T/9354., valamint T/9355. számokon kapták kézhez. A hatáskörrel rendelkező bizottságok benyújtották ajánlásaikat, amelyeket T/9354/1-9., valamint a T/9355/1-4. számokon ismerhettek meg.

Írásban előre nem jelezte senki sem a felszólalási szándékát, ha jól látom.

Megkérdezem, hogy a teremben lévők közül valaki kíván-e felszólalni. A kínálat egyre szűkösebb, ahogy elnézem. (Nincs jelzés.) Tömeges tolongást nem látunk.

Akkor Avarkeszi Dezső államtitkár úré lenne a szó, de nem nagyon tornáztatják, nem nagyon dolgoztatják ma, úgyhogy az általános vitát, az együttes általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztésekhez módosító javaslat érkezett, a részletes vitára bocsátásra és a részletes vitákra várhatóan következő ülésünkön kerül sor.

Soron következik a bűnügyi nyilvántartási rendszerről, az Európai Unió tagállamainak bíróságai által magyar állampolgárokkal szemben hozott ítéletek nyilvántartásáról, valamint a bűnügyi és rendészeti biometrikus adatok nyilvántartásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/9303. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/9303/43. számon ismerhették meg.

Indítványozom, hogy a részletes vitában a benyújtott módosító javaslatokat két szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Felkérem ismét Szűcs Lajos jegyző urat, hogy ismertesse az egyes vitaszakaszokat.

Felszólalások:  <<  57  >>    Ülésnap adatai