Készült: 2020.01.19.08:31:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2009.12.14.), 83. felszólalás
Felszólaló Varga Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  83  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az ön elődje volt az, aki trükkök százairól beszélt, és hát nyilván emlékeztetnem kell arra is, hogy a nemzetközi intézmények abból dolgoznak, amit önök átadnak. Emlékezzünk arra, hogy az Európai Unió pénzügyi biztosát is megvezették azokkal a tételekkel, amikről kiderült aztán, hogy nem valósak, nem reálisak.

A mostani helyzetre vonatkozóan kérdeztem önt, hiszen aggódunk amiatt, hogy tényleges adatokat megtudhatunk-e, vagy sem. Emlékeztetnék arra, hogy éppen most a MÁV-val vannak vitában, hogy a MÁV igényelt-e vissza 20 milliárdot vagy nem igényelt, hol is kell ezt pontosan elszámolni. Emlékeztetnék arra, hogy néhány tételnek a visszakönyvelése történt meg a 2008-as zárszámadásban. Hírek szerint egyes tételek felhasználása most történik, elszámolásuk majd csak 2010-ben. Tehát aggódunk amiatt, hogy igazából mi is lesz a 2009-es és a 2010-es helyzet.

Itt megint csak arra emlékeztetem önt, hogy a jegybank elég világosan elmondta, hogy 2,7 GDP-százaléknyi olyan tétel van, amivel valamit a következő kormánynak kezdenie kell. Arra szeretnék tehát megint csak utalni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy jó lenne, ha nem állna elő a 2006-os helyzet, és valós képünk lehetne arról, hogy mi is vár a következő kormányra - bármilyen összetételű is legyen majd - 2010-ben.

Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  83  Következő    Ülésnap adatai