Készült: 2020.07.16.05:42:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

250. ülésnap (2017.10.24.), 40. felszólalás
Felszólaló Dr. Kiss László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ebben az ügyben már néhány alkalommal kérdést intéztem a Házhoz, pontosan azért, mert korábban szó volt arról, hogy a villa­mos­vonal meghosszabbodik, és most úgy tűnik, hogy mégsem ez a helyzet, bár ez az a beruházás, amely összekötné az Óbudai temetőt és környékét a III. kerület legforgalmasabb részeivel, illetve megfelelő nyomvonal esetén az esztergomi vasútvonal is gyors és korszerű átszállási lehetőséget kaphatna. Ez az amúgy is túlterhelt Bécsi út forgalmát alkalmas lehetne csökkenteni, de általában az esztergomi vasútvonal szerepét is a fővárosi tömegközlekedésben javítaná.

Úgy tűnik azonban, hogy ezek a szempontok kevesek voltak, és nem valósul meg a beruházás. Ennek az okait azonban már csak találgatni lehet; számos hír kering a kerületben arról, hogy miért is nem. Az egyik az, hogy maga Tarlós István akadályozta meg a projektet. Ezt egyébként egy meglehetősen furcsa interjúban maga is elismerte, úgy fogalmazott, hogy számos fájdalmas döntés közül az egyik ez volt.

Hogy tisztán lássunk, és ne legyen köd a fejekben, ezért szeretném kérdezni a tisztelt államtitkár urat, hogy igazat állít-e Tarlós István, miszerint ő akadályozta meg ezt a beruházást. Ha igen, hogyan? Milyen egyeztetések folytak ebben az ügyben a főváros és az állam között, illetve valaha remélhető-e, hogy megvalósul a villamosvonal meghosszabbítása? Várom érdemi válaszát.

Köszönöm szépen a szót. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai