Készült: 2020.05.31.00:23:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2002.11.26.), 299. felszólalás
Felszólaló Cserna Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSERNA GÁBOR (Fidesz): Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm a szót. Ha már ígéretekről és a 6-os útról esett az előbb szó, akkor én a 2003. évi költségvetés benyújtásakor találtam még egy olyan választáskori ígéretet, amely lufiként durrant szét, ez pedig a dunaújvárosi híd tervezett beruházása.

 

(16.00)

 

Úgy hiszem, hogy a dunaújvárosi híd megépítésének fontossága egyetlen parlamenti párt számára sem lehet kérdéses, és nem is volt az a korábbi ígéretek között a választási kampány során. Az előző polgári kormány garantálta, hogy a szekszárdi híd megépítését követően hozzáfog a dunaújvárosi híd kivitelezéséhez, amely nemcsak Dunaújváros és kistérsége, hanem négy régió szempontjából is igen kulcsfontosságú: a dunaújvárosi híd fokozza a befektetői hajlamot, valamint tehermentesíti Pest megyét, illetve a fővárost.

A beruházás annál is inkább jelentős horderővel rendelkezik, hiszen önök a privatizációs törvény módosítására készülnek itt a Házban, melynek során a Dunaferr-vállalatcsoport is privatizálás előtt áll - hamarosan munkanélküliek százairól, illetve adott esetben ezreiről is beszélhetünk. Viszont ennek a térségnek a fejlesztésénél a dunaújvárosi híd megépítése nélkül nincs meg az esély a folytatásra, ez nem tudja megszüntetni Dunaújváros jelenlegi egy lábon állását.

Addig egyetlenegy befektetői csoport, cég nem fog letelepülni Dunaújvárosban és környékén, amíg a tervezett logisztikai központ, a nemzetközi kikötő, illetve a hídberuházás nem valósul meg. Óvnám a jelenlegi kormányzatot attól, hogy a szekeret fogják a ló elé, ugyanis pontosan ezt teszik, ha első lépésben a privatizációt hajtják végre, és csak utána foglalkoznak azzal a dunaújvárosi híddal, amely a jelenlegi költségvetésben nem szerepel. Ezt céloztuk meg a Dorkota Lajos képviselőtársammal közösen benyújtott módosító indítványunkban, 18 milliárd forinttal.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai