Készült: 2020.10.25.07:00:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2001.05.08.), 58. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Videó/Felszólalás ideje 2:47


Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Ennek során nem döntünk az ajánlás 1. pontjáról, mert az nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást.

Felhívom figyelmüket, hogy a törvényjavaslat, valamint a módosító javaslatok elfogadásához is az alkotmány 44/C. § értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Az előterjesztő a T/3550/7. számú ajánlás 2., valamint a T/3550/11. számú kiegészítő ajánlás 2. pontját támogatja. Az SZDSZ képviselőcsoportja külön szavazást kért az ajánlás 2. pontjáról, így erről később határozunk.

Most tehát a támogatott, a kiegészítő ajánlás 2. pontjában szereplő indítványról határozunk a minősített többség szabályai szerint.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 177 igen, 106 nem, 3 tartózkodás mellett a javaslatot elutasította.

Most az ajánlás 3. pontját teszem fel szavazásra, melyben Bauer Tamás a hatályba léptető rendelkezést kívánja módosítani. Ez kizárja az alapajánlás 2. pontját, amelyben Hajdú László más időpontban történő hatálybalépést javasol. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 14 igen, 270 nem, 4 tartózkodás mellett a javaslatot elutasította.

Most az SZDSZ képviselőcsoportja kérésére az ajánlás 2. pontjáról szavazunk, amelyet az előterjesztő és az önkormányzati bizottság támogat, a költségvetési bizottság nem támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 255 igen, 30 nem, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

(10.30)

 

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvényben szabályozott elbirtoklási határidő módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Az előterjesztést T/3845. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/3845/6. számon kapták kézhez.

Megadom a szót Hende Csaba államtitkár úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

 
Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai