Készült: 2021.05.09.06:28:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2003.10.07.), 263. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:20


Felszólalások:  Előző  263  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném még egyszer hangsúlyozni: a törvényjavaslat a jelenlegi állapotában számunkra is elfogadhatatlan. (Derültség, zaj és taps az ellenzék padsoraiban.) Köszönöm a tapsot. Szeretném folytatni. Ezért szavaztunk egyébként nemmel a gazdasági bizottságban, mert a jelenlegi állapotában nem tartottuk elfogadhatónak.

Miután ígéretet kaptunk arra, hogy azokat a szakmai felvetéseket, amelyeket a gazdasági bizottságban és más bizottságokban is felvetettek, a kormányzat meg fogja vizsgálni, a megfelelő módosító indítványok elfogadásával elfogadhatónak tartjuk a törvényjavaslatot. Ezt szeretném most is kihangsúlyozni és leszögezni.

Melyek azok a tételek, amelyekről külön szeretnék beszélni? Elfogadhatatlanok a levegőterhelési díj megállapításának azok a tételei, amelyek jelentősen sújtanák azokat a gazdasági társaságokat, például a szenes erőműveket, amelyek működését ez a szabályozás gyakorlatilag ellehetetlenítené. Úgy gondoljuk, ezen mindenképpen változtatni kell. Változtatni kell a vízterhelési díj azon paraméterein, amelyek más ágazatokban jelenthetnek problémát. A harmadik a talajterhelési díj olyan módosítása, amely a használókat nem lehetetleníti el, és nem viszi el egy még inkább elfogadhatatlan irányba.

Úgy gondolom, ezekről a kérdésekről kellene beszélni, tisztelt képviselőtársaim, és azért nem megfeledkezni arról, hogy ugyan önök bírálják, kritizálják ezt a javaslatot, de az elmúlt négy évben nem igazán tettek le ettől jobb és hatékonyabb javaslatot a probléma kezelésére, amelynek létezéséről egyébként önök itt már az előzőekben beszéltek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával a hozzászólási időkeret leteltét jelzi.)

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  263  Következő    Ülésnap adatai