Készült: 2021.05.18.15:40:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2003.10.07.), 136. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Bár már nagyon-nagyon sokszor elmondtuk, azért most még egyszer kísérletet teszek arra, hogy elmondjam az ellenzéki képviselőtársaimnak, hogy lassan-lassan ott tartanak, hogy a saját propagandájuknak mániákus rabjává válnak, gázárügyben… (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Hogyan kezdődött: talán a tipikus történetet kellene elmesélni, hogy úgy kezdődött az egész, hogy a másik visszaütött.

Tehát még egyszer szeretnék emlékeztetni: a választási kampányban fő témává tette a Fidesz a gázár kérdéskörét, és különböző szórólapokon, milliószámra riogatták az állampolgárokat azzal, hogy ha az MSZP kormányra kerül, akkor azonnal 50-100 százalék gázáremelésre kerül sor. Ezt cáfolandó volt kénytelen a miniszterelnöktől elkezdve a választási kampányban többször hangsúlyozni, hogy a választásokat követően nem kerül sor gázáremelésre, mint ahogyan ez valójában be is következett, egy éven keresztül nem volt gázáremelés, szemben azzal az időszakkal (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nem igaz!), a Fidesz időszakával, amikor kétszer egymás után 12-12 százalékos, az inflációt meghaladó mértékű gázáremelést hajtott végre a Fidesz-kormányzat.

Tehát kérem szépen a képviselőtársaimat, hogy másfél évvel a választások után legalább azt vegyék figyelembe, vagy próbálják meg azt elfogadni, hogy ne váljanak a saját kampányuk, a saját propagandájuk áldozatává (Babák Mihály közbeszól.), és ma már nem is tudnak mást szajkózni, mint ezt, amit, úgy tűnik, már el is hittek, amit a választási kampányban kívántak sugallni a választópolgároknak.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai