Készült: 2020.02.19.17:40:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

250. ülésnap (2009.12.07.), 106. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:07


Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Akkor legyen szíves utánanézni az adott esetnek! Jó? Az APEH azt az állásfoglalást adta ki, hogy jelen esetben 25 százalékos áfával kell számlázni a szolgáltatást, a VPOP pedig - a cég állítása szerint - azt az állásfoglalást adta ki, hogy jó, hogyha 5 százalékos termékértékesítési áfával nyújtja.

Pont erre akarom felhívni az ön figyelmét, hogy mondjuk, a jelenlegi kormány, a Pénzügyminisztérium hatálya alá tartozó szervezeteknél milyen anomáliák vannak, és hogy ez mit jelent a magyar kis- és középvállalkozások számára; hogy az, aki a törvényt tisztességesen értelmezi, az bukik, veszt a közbeszerzés során. Úgy tűnik, hogy egyes vállalkozásoknak lehet azt, amit a kormány tett, amit Gyurcsány Ferenc mondott, hogy trükkök százai. Úgy tűnik, hogy ma már Magyarországon elfogadottá vált az, hogy úgy közbeszerezzünk, hogy trükköket alkalmazunk, és akkor elnyerjük a másik elől a munkát.

Egyébként pedig Veszprém városának ebben a kérdésben semmilyen döntési joga nincs, mert még Veszprém város önkormányzata sem írhatja felül az áfatörvényt, tisztelt államtitkár úr. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai