Készült: 2020.02.19.17:29:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2009.10.20.), 296. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  296  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Szeretném jelezni, hogy a Fidesznek ez az utolsó felszólalása televízióidőben, mivel a magyar parlamenti demokrácia szerint a kormánypárti képviselőknek még van további 74 percük, az ellenzéki képviselőktől viszont már a megszólalás jogát is elveszik, mióta az SZDSZ állítólag ellenzéki párt.

Szeretném elmondani ebben az egy percben, hogy teljesen jellemző önökre az, ahogy a költségvetéshez állnak, az, amit Török Zsolt a mai napon csinált. Én végigültem a mai ülést, Török Zsolt háromszor jött be a terembe, reggel, délben és délután, és szóról szóra ugyanazt mondta el mind a háromszor, ugyanis semmi más nem jutott róla eszébe, mint az, hogy Varga Mihálynak a temető felújítására beadott módosító javaslatát gyalázza. S amint megfigyeltük, a többi szocialista képviselő sem csinált mást. Ez tipikus lenyomata az önök nyolcéves kormányzásának. Semmi nem jut eszükbe az adott kérdésről, csak egyetlenegy dolog: a másik oldalon ülő Fidesznek, Orbán Viktornak és a fideszes képviselőknek a bántása, szidalmazása és felelőssé tétele.

Tisztelt Képviselők! Önök - mint ahogy az elmúlt hét évben is - koncepciótlanok a 2010-es költségvetést illetően. Koncepciótlanok, elképzelésük nincs arról, hogy egy országot hogyan kell vezetni. Ez megmutatkozott a 2010-es költségvetés általános vitájában is, és megmutatkozott a részletes vitában is. Azt gondolom, hogy az a hozzáállás, amit önök tettek, hogy bejönnek tízen-tizenöten képviselők, és bántják az ellenzéki módosító javaslatokat (Derültség az MSZP soraiban.), amelyek teljesen jogszerűen és az alkotmány értelmében vannak beadva, az minősíti az önök hozzáállását. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Most lehet nevetni, de úgy gondolom, ha a választópolgárok értékítélete is megérkezik majd önökhöz, akkor nem fognak így nevetni (Az elnök ismét csenget.), különösen, ha elfogadják a 2010-es költségvetést.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  296  Következő    Ülésnap adatai