Készült: 2020.02.28.11:19:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2009.10.20.), 160. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:35


Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Török Zsolt felszólalására szeretnék reagálni. Azzal kezdte a felszólalását, hogy nem voltak itt ellenzéki képviselők. Ahhoz képest, hogy a vitában úgy beszél, hogy beszalad, bedob valamit két perc alatt, általában ugyanazt elmondja, majd utána kimegy a teremből, mint ahogy most is láthatjuk - úgyhogy hiteltelen ilyen tekintetben is a felszólalása.

Ami viszont sérelmes és fájó, nemcsak nekem, hanem sok embernek, az, hogy ő egy temetőfelújítást nevetséges módosító javaslatnak tart. Ezt kikérem magamnak, azoknak az embereknek a nevében, akiknek a hozzátartozója abban a temetőben van. Sajnálatos, hogy ma Magyarországon eljutottunk oda, hogy az önkormányzatoknak nincs elegendő forrásuk arra, hogy erre az alapfeladatra, hogy a temetőt fel tudják újítani, legyen elég forrásuk. Úgy gondolom, hogy aki egy temetőfelújítási kezdeményezést nevetségesnek tart, azt vissza kell utasítani, és úgy gondolom, hogy az a képviselő a saját politikai személyiségéről és hozzáállásáról állít ki bizonyítványt az ilyen felszólalásokkal.

Ami pedig a gazdasági hátterét illeti, úgy gondolom, hogy ilyen munkálatokat is el kell végezni valakinek, és az a helyi kisvállalkozó, aki egy ilyen munkát kap, a válság idején igenis megköszönné azt, hogyha néhány millió forintos munkához jutna. Így van összefüggésben egyébként a két dolog.

Még egyszer mondom, különösen a halottak napjához közeledve kikérjük és elutasítjuk Török Zsoltnak ezt a felszólalását. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai