Készült: 2020.02.29.15:02:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

229. ülésnap (2009.10.08.), 122. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  122  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Egészen biztos voltam abban, hogy Keller képviselő úr felszólalása után a Fidesz-frakciónak szólni kell. (Dr. Szabó Zoltán: Ki sem bírtuk volna.) Egyszerűen döbbenet az, amit a képviselő úr művel!

Úgy gondolom, az önkritika helyett és a saját felelősségének, frakciójának, képviselőtársainak a megkeresése helyett újra visszafelé mutogat, újra a Fideszre, újra Orbán Viktorra, és a nyolc évvel ezelőtti kormányzásra. (Keller László közbeszól.) Nem kell idegeskedni, képviselő úr, el fog az jönni. Ahelyett, hogy arra keresné a választ, Keller úr, hogyan lehet az, hogy Magyarország adósságállománya az önök kormányzása alatt 12 000 milliárd forinttal nőtt. Minden magyar magánszemélyre jut ebből az adósságból 1,2 millió forint. Egy négytagú családra az önök kormányzása alatt 5 millió forint államadósság jut. 5 millió forint két közepes autó ára vagy egy kisebb lakás ára. Ezt herdálták el önök a kormányzásuk alatt.

Inkább arra keresné a választ, képviselő úr, hogy az önök kormányzása alatt hogyan lett 200 ezerrel több munkanélküli! Hogyan vesztette el 200 ezer ember a munkáját a nagyszerű kormányzásuk alatt és a hátramutogatásuk alatt? (Göndör István: Válság van.) 400 ezer új munkahelyet ígértek ennek az országnak, ma 550 ezer munkanélküli van. Egyetlen munkahelyet nem teremtettek.

Arra keresse inkább a választ, képviselő úr, és adjon nekem most választ, hogy Magyarország a Világgazdasági Fórum alapján a versenyképességben az önök kormányzása alatt hogyan rontott 30 helyet! Hogyan csúszott le a 28. helyről az 58. helyre? Erre tessék válaszolni a Parlament falain belül! Vagy arra tessék válaszolni, hogy a korrupciós indexben Magyarország miért csúszott le 8-10 helyet, csak az elmúlt két-három évben! Arra tessék válaszolni, hogy miért Magyarországon építik a legdrágábban az autópályát! Miért Magyarországon építik a legdrágábban a metrót, és miért rontotta most is egy hitelminősítő Magyarország minősítését? Ezekre kellene... (Keller László: Javult, nem romlott. - Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)

Ez nem elszámolás, képviselő úr, ezek csak kérdések a parlamentben. Legyen szíves, válaszoljon rá! (Taps a Fidesz padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  122  Következő    Ülésnap adatai